Η βασική συνταγή για ριζότο, αφιερωμένη σε όσους διστάζουν να το φτιάξουν
7 Μαΐου 2017
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 φύλλο δάφνη
4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
3 κ.σούπας λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε μία μέτρια κατσαρόλα βράζετε το ζωμό με τη δάφνη. Τον σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός. Σε μία άλλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για τρία λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε το κρασί και ανακατεύετε για ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνετε ½ φλιτζάνι από το ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ο πυρήνας να είναι al dente ενώ το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Βγάζετε το ριζότο από τη φωτιά. Αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και προσθέτετε το τυρί, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.