COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: H τέλεια τάρτα για τα σπιτικά καλέσματα


MADAME GINGER

24 Μαΐου 2017

tarta-me-tomatinia.jpg

Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 50-55 λεπτά

Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
125 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
5 γρ.αλάτι



Υλικά για τη γέμιση:
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λωρίδες
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 ml ελαιόλαδο
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. φέτα τριμμένη
ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

2) Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.

3) Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την τρυπάμε με πιρούνι. Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

4) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 5-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν τα λαχανικά είναι μαλακά, αποσύρουμε από τη φωτιά.



5) Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

6) Απλώνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές πάνω στη μισοψημένη ζύμη. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την τριμμένη φέτα κι από πάνω καλύπτουμε με το μείγμα των αυγών. Τοποθετούμε τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σε όλη την επιφάνεια.



7) Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C, για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.