Υλικά
250 ml γάλα
140 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
100 γραμμάρια πατάτες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί προβολόνε
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε με ένα τρίφτη με μεγάλες τρύπες. Βράζουμε το γάλα μαζί με το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχει για να μην κολλήσει. Μετά από λίγα λεπτά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα προσθέτουμε και το δεύτερο αυγό και τις πατάτες συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μέχρι να ρίξουμε όλα τα αυγά. Στο τέλος ρίχνουμε όλα τα τυριά και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αν η ζύμη είναι πολύ υγρή προσθέτουμε λίγο παραπάνω τυρί ή αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπουκίτσες πατάτας. Όταν διογκωθούν και πάρουν χρώμα, τις αφαιρούμε και τις στραγγίζουμε σε ένα χαρτί κουζίνας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.