COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Αυτή η συνταγή ζυμαρικών θα σας στιγματίσει


MADAME GINGER

28 Ιουνίου 2017

madame-ginger-pasta.jpg

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 8-13 λεπτά (αναλόγως τα ζυμαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε)

Υλικά για τη σάλτσα pesto:
2 ματσάκια φύλλα φρέσκου βασιλικού
55 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο, τριμμένο
120 ml ελαιόλαδο
35 γρ. κουκουναρόσπορους ή καρυδόψιχα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Άλλα υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό στη φωτιά κι ετοιμάζουμε το pesto.

2) Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), βάζουμε το βασιλικό και τους κουκουναρόσπορους (ή την καρυδόψιχα) και τα πολτοποιούμε.

3) Προσθέτουμε το σκόρδο, την παρμεζάνα (ή το πεκορίνο) και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικές στροφές.

4) Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναχτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.

5) Όταν το νερό της κατσαρόλας βράσει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

6) Τα στραγγίζουμε, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.

7) Ρίχνουμε την pesto μέσα στην κατσαρόλα, με λίγο από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Εάν μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό.

8) Ξαναρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα.

9) Σερβίρουμε γαρνίροντάς τα με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.