COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μελιτζανοκεφτέδες: ο πιο νόστιμος καλοκαιρινός μεζές


23 Ιουλίου 2017

polpettedimelanzane3.jpg

Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες

2 αυγά

80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

50 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

Tριμμένη φρυγανιά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Αλάτι και πιπέρι

Δυόσμο και βασιλικό

Αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια βράζουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας, τα τριμμένα τυριά, τα αυγά, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στη συνέχεια προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια με ελαφρώς βρεμένα χέρια και τα αλευρώνουμε. Ύστερα τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και οι μελιτζνοκεφτέδες είναι έτοιμοι για απόλαυση. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.