Υλικά
350 γραμμάρια ζυμαρικά
500 γραμμάρια σπαράγγια
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Λίγο λευκό κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κρεμμύδι
1 βουτιά του κονιάκ
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βγάζουμε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια και στη συνέχεια τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο που το έχουμε ψιλοκόψει και το μαϊντανό. Όταν το σκόρδο πάρει χρώμα προσθέτουμε τα σπαράγγια και λίγο λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ σε ένα ταψί προσθέτουμε το σολομό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κονιάκ και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε μαζί με τη κρέμα από τα σπαράγγια και το σολομό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.