REAL LIFE TODAY I LOVE

Και να θυμάστε: Να σας προσέχετε!


Τζένη Μπαλατσινού

27 Μαρτίου 2020

Και να θυμάστε: Να σας προσέχετε!

Το να έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας, σημαίνει να φροντίζουμε την υγεία μας, τη σωματική, αλλά και την ψυχική. Έτσι σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε αυτό που είμαστε. Η περίοδος που διανύουμε, κάνει επιτακτική την ανάγκη να #μένουμε_σπίτι και να ασχολούμαστε με όσα μας γεμίζουν και πρωτίστως, με όλα όσα είχαμε παραμελήσει να κάνουμε εδώ και καιρό, για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. 

Οι ημέρες που ζούμε, γίνονται αφορμή για φροντίδα και δημιουργικότητα και αποτελούν έναν από τους καλύτερους λόγους για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Η αλήθεια είναι πως μέχρι πρότινος, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μάς είχαν κάνει να μην ασχολούμαστε αρκετά με την ποιότητα του τρόπου ζωής μας.

jenny.gr

Με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού, θέλησα να ψάξω στο διαδίκτυο τρόπους που θα μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε καλύτερες συνήθειες στη ζωή μας ώστε να τις διατηρήσουμε και μετά το τέλος του ιού. Ένα νέο bot στο Facebook, μας βοηθάει να κάνουμε ακριβώς αυτό ενώ η ιδέα της δημιουργίας του προέκυψε από τη μελέτη των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με αφορμή την εξάπλωση του Covid- 19.

Η ιδέα κατάφερε να ευδοκιμήσει από διάφορες συστάσεις όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και την αποφυγή των χειραψιών, των εναγκαλισμών ή ακόμη και των «ραντεβού που θα μπορούσαν απλά να είναι ένα τηλέφωνο». Το bot που γεννήθηκε, θα βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην αλλαγή των συνηθειών μας προς το καλύτερο, με μία συμβουλή, αρκεί να την ακολουθούμε και σε μόνιμη βάση μελλοντικά.

Ακόμη και μία μικρή αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα! Συνήθειες όπως η συχνότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το σωστό σκούπισμα των χεριών ή το να αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπό μας με τα χέρια, είναι μερικές μόνο από τις πρακτικές συμβουλές που θα στέλνει μία φορά την ημέρα, το νέο bot που δημιούργησε η διαφημιστική εταιρία adjust, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της.

Για να εγγραφείτε κι εσείς στις δωρεάν ενημερώσεις του bot, αρκεί να ξεκινήσετε μία συνομιλία μέσω Facebook Μessenger στο https://m.me/healthtipsgr

ΥΓ: Και να θυμάστε: Nα σας προσέχετε!