UPDATE

Πέθανε ο Peter Lindbergh: O φωτογράφος που αγάπησε τις γυναίκες και ανέδειξε την φυσική τους ομορφιά


The Jennettes

4 Σεπτεμβρίου 2019

Πέθανε ο Peter Lindbergh: O φωτογράφος που αγάπησε τις γυναίκες και ανέδειξε την φυσική τους ομορφιά

Σε ηλικία 74 ετών πέθανε χθες ο φωτογράφος μόδας Peter Lindbergh, γνωστός για την ξεχωριστή αισθητική που είχαν οι φωτογραφίες του, καθώς ήταν μαυρόασπρες. Η είδηση του θανάτου του δημοσιοποιήθηκε από την οικογένειά του στον λογαριασμό του στο Instagram μαζί με μια από τις φωτογραφίες του και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο Peter Lindbergh ήταν Γερμανός αλλά γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου και έχει συνεργαστεί με τα κορυφαία περιοδικά μόδας όπως Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar, Rolling Stone, Ιnterview, W, The New Yorker και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό διαφημίσεων καθώς και σε τρία ημερολόγια Pirelli: το 1996, το 2002 και το 2017. Οι διάσημες γυναίκες τον λάτρευαν και ήθελαν να τις φωτογραφίσει καθώς εμπιστεύονταν την άψογη αισθητική του.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες δουλειές του ήταν η τελευταία του, όταν φωτογράφισε όλες τις γυναίκες που εμφανίστηκαν στο τεύχος Σεπτεμβρίου του βρετανικού περιοδικού Vogue, στο οποίο τον ρόλο αρχισυντάκτη είχε η Meghan Markle. Φυσικά ο ίδιος ήταν περιζήτητος και κατάφερε να συνεργαστεί με κορυφαία πρόσωπα της μόδας όπως η Linda Evangelista, Naomi Campell, Cindy Crawford και άλλες πασίγνωστα μοντέλα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια από τις πιο ξεχωριστές δουλειές του είναι ότι φωτογράφισε την Meghan Markle για το εξώφυλλο του Vanity Fair στο τεύχος Οκτωβρίου του 2017.

O Lindbergh ήταν το πρόσωπο που άλλαξε την αντίληψη που είχαν για την φωτογραφία μόδας αφού ήταν υποστηριχτής της απλότητας και όχι της επεξεργασίας της εικόνας καθώς πίστευε ότι μια φωτογραφία πρέπει να απεικονίζει την ελευθερία κάθε γυναίκας να είναι ο εαυτός της και όχι την τελειότητα. Δεν αγαπούσε το υπερβολικό ρετούς και συμβούλευε τα μοντέλα του να ποζάρουν χωρίς makeup αφού τον μάγευε η καθαρότητα και η αυθεντικότητα του προσώπου.

Η πορεία του αλλά και η συμβολή του στο χώρο της φωτογραφίας συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιστορίες Γυναικών».

Δείτε τον ίδιο σε μια πρόσφατη συνέντευξη να μιλάει για την ταινία - αφιέρωμα στη δουλειά του: