Πέθανε ο Peter Lindbergh: O φωτογράφος που αγάπησε τις γυναίκες και ανέδειξε την φυσική τους ομορφιά

The Jennettes
Τετάρτη 4 Σεπτέμβριος 2019

Σε ηλικία 74 ετών πέθανε χθες  ο φωτογράφος μόδας Peter Lindbergh, γνωστός για την ξεχωριστή αισθητική που είχαν οι φωτογραφίες του, καθώς ήταν μαυρόασπρες. Η είδηση του θανάτου του δημοσιοποιήθηκε από την οικογένειά του στον λογαριασμό του στο Instagram μαζί με μια από τις φωτογραφίες του και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο Peter Lindbergh ήταν Γερμανός αλλά γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου και έχει συνεργαστεί με τα κορυφαία περιοδικά μόδας όπως Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar, Rolling Stone, Ιnterview, W, The New Yorker  και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό διαφημίσεων καθώς και σε τρία ημερολόγια Pirelli: το 1996, το 2002 και το 2017. Οι διάσημες γυναίκες τον λάτρευαν και ήθελαν να τις φωτογραφίσει καθώς εμπιστεύονταν την άψογη αισθητική του.

Μια από τις πιο ιδιαίτερες δουλειές του ήταν η τελευταία του, όταν φωτογράφισε όλες τις γυναίκες που εμφανίστηκαν στο τεύχος Σεπτεμβρίου του βρετανικού περιοδικού Vogue, στο οποίο τον ρόλο αρχισυντάκτη είχε η Meghan Markle. Φυσικά ο ίδιος ήταν περιζήτητος και κατάφερε να συνεργαστεί με κορυφαία πρόσωπα της μόδας όπως η Linda Evangelista, Naomi Campell, Cindy Crawford και άλλες πασίγνωστα μοντέλα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια από τις πιο ξεχωριστές δουλειές του είναι ότι φωτογράφισε την Meghan Markle για το εξώφυλλο του Vanity Fair στο τεύχος Οκτωβρίου του 2017.

O Lindbergh ήταν το πρόσωπο που άλλαξε την αντίληψη που είχαν για την φωτογραφία μόδας αφού ήταν υποστηριχτής της απλότητας και όχι της επεξεργασίας της εικόνας καθώς πίστευε ότι μια φωτογραφία πρέπει να απεικονίζει την ελευθερία κάθε γυναίκας να είναι ο εαυτός της και όχι την τελειότητα. Δεν αγαπούσε το υπερβολικό ρετούς και συμβούλευε τα μοντέλα του να ποζάρουν χωρίς makeup αφού τον μάγευε η καθαρότητα και η αυθεντικότητα του προσώπου.View this post on Instagram


7 Era-Defining Peter Lindbergh British Vogue Covers (written by @benknightevans) - JANUARY 1990 One of the most iconic covers in British Vogue's 103-year history, the magazine's first issue of the 1990s set the tone for the decade. Coming after the big hair and overt glamour of the Eighties, its undone influence extended beyond fashion into popular culture when George Michael took Naomi, Linda, Tatjana, Christy and Cindy from their Giorgio di Sant'Angelo tops and Levi's jeans from SoHo in Manhattan to various states of undress in his legendary Freedom! '90 music video. The circle was made complete as three of the quintet of quintessential supermodels sauntered down Gianni Versace's autumn/winter 1991 catwalk lip synching to Freedom! '90, committing every contributor firmly to fashion folklore. - #LindberghStories #BritishVogue #fromthevault

A post shared by Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) on

Η πορεία του αλλά και η συμβολή του στο χώρο της φωτογραφίας συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ιστορίες Γυναικών».

Δείτε τον ίδιο σε μια πρόσφατη συνέντευξη να μιλάει για την ταινία - αφιέρωμα στη δουλειά του: