UPDATE

Δίκη Φιλιππίδη: Διακοπή μέχρι τις 28 Μαρτίου - Όσα έγιναν την πρώτη μέρα


JTeam

18 Μαρτίου 2022

Δίκη Φιλιππίδη: Διακοπή μέχρι τις 28 Μαρτίου - Όσα έγιναν την πρώτη μέρα
eurokinissi
Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για τις υποθέσεις του βιασμού ξεκινά σήμερα στο Πρωτοδικείο - Παρούσες ηθοποιοί που θα καταθέσουν ως μάρτυρες - Παπαχαραλάμπους, Παπούλια, Δροσάκη, Αναστασοπούλου, Δούκα κι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας - Δεν θα παραστεί όπως φαίνεται ο κατηγορούμενος που ισχυρίζεται ότι δεν το επιτρέπει η υγεία του

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για βιασμό κι απόπειρες βιασμού μετά από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, να παρασταθεί ο ίδιος ο κατηγορούμενος στη διαδικασία. Η Εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Νωρίτερα, έφτασαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα φερόμενα ως θύματά του, αλλά και με σειρά δημοφιλών συναδέλφων του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη.

Διαβάστε ολόκληρο το χρονικό της πρώτης μέρας της δίκης στο reader.gr