UPDATE

Lucky Girl Syndrome: Οι TikTokers πιστεύουν πως θα αλλάξουν τη ζωή τους με αυτό το trend


Τόνια Τζάφερη

27 Ιανουαρίου 2023

Lucky Girl Syndrome: Οι TikTokers πιστεύουν πως θα αλλάξουν τη ζωή τους με αυτό το trend
@emmaleger
Με πάνω από 225 εκατομμύρια views, μάλλον κάτι πάει καλά με το συγκεκριμένο trend

Αν σκρολάρεις στο TikTok σίγουρα θα έχεις «πέσει πάνω» σε πολλά "lucky κορίτσια", τα οποία πιστεύουν πως θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και τελικά τα καταφέρνουν. TikTokers σε όλο τον κόσμο "ορκίζονται" σε ένα απλό trend, για καλή τύχη στη ζωή τους. Και αυτό δεν είναι άλλο, από το "lucky girl syndrome", δηλαδή το να πιστεύεις βαθιά, ότι θα σου συμβούν καλά πράγματα.

Οι TikTokers σε συμβουλεύουν να λες στον εαυτό σου, ότι όλα πάνε καλά για σένα. Το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου και γίνεσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος ή αλλιώς έχεις το σύνδρομο του «τυχερού κοριτσιού» (Lucky Girl Syndrome).

@aliciaamaclaren The key to manifesting an amazingly blessed life #lawofassumption Want to learn more about the Lucky Girl Syndrome: @bymichellediaz 💕 🎙️Voice over: @liel.lankri ✨ #mindsetmotivation #luckygirlsyndrome #wellness #motivation #mindfulness #manifesting #2023 #abundancemindset #selflove ♬ QKThr - Aphex Twin


Το trend εκτοξεύτηκε κοντά στην Πρωτοχρονιά που συνδέεται και με τα New Year's resulutions και έκτοτε το βασικό hashtag #Luckygirlsyndrome μετρά περισσότερα από 225 εκατομμύρια views. Προφανώς δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις γι' αυτό, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν τραβήξει την πορεία τους, η οποία είχε από επαγγελματικές επιτυχίες, ερωτικές σχέσεις έως και άλλες προσωπικές νίκες χάρη στην πίστη τους.

@sabmoldenhauer thats on #luckygirlsyndrome ♬ original sound - Taylor Dean


Θα μπορούσε κανείς να το πει και «manifesting», δηλαδή το γεγονός πως ό,τι σκέφτεσαι, το πιστεύεις δυνατά και ενεργείς με θετικό και φιλόδοξο τρόπο για να το πετύχεις.

Φυσικά όμως υπάρχουν και εκείνοι που δεν κρύβουν την αντίθεση τους στο συγκεκριμένο trend, και κάνουν λόγο για «την πιο αυτάρεσκη τάση του TikTok μέχρι σήμερα». Πιστεύεται επίσης ότι η πίεση για «θετικές σκέψεις» μπορεί να μην είναι καθόλου χρήσιμη αν αντιμετωπίζει κανείς θέματα ψυχικής υγείας.

Και ενώ η θετική σκέψη μπορεί να είναι καλό πράγμα, ειδικός δήλωσε στο BBC Newsbeat ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μόνο με τη δύναμη της σκέψης. Η Dr. Carolyne Keenan είναι ψυχολόγος που έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο trend στο TikTok.

@skyemareewheatley I really am the luckiest thou 🥹😍🍀 #itsallaboutyourmindset #luckygirlsyndrome ♬ original sound - Queen Loveleigh

Αν και πιστεύει ότι η θετική σκέψη είναι ευεργετική, έχει κάποιες ανησυχίες.

Όπως εξηγεί, το Lucky Girl Syndrome βασίζεται σε μια ιδέα γνωστή ως «νόμος της υπόθεσης», ο οποίος δηλώνει ότι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που φανταζόμαστε για τον εαυτό μας.

«Θα υπάρξουν, δυστυχώς, κάποιες καταστάσεις στη ζωή που δεν είμαστε σε θέση να σκεφτούμε τον τρόπο να βγούμε από αυτές. Θα ανησυχούσα για ανθρώπους που βρίσκονται σε καταστάσεις όπου ίσως αυτό να μην είναι μια αποτελεσματική στρατηγική», λέει.

TAGS