UPDATE

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκροί οι Έλληνες αγνοούμενοι στην Αντιόχεια


JTeam

11 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκροί οι Έλληνες αγνοούμενοι στην Αντιόχεια
@bbc
Έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια 6ώροφης πολυκατοικίας

Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι που αγνοούνταν στην Αντιόχεια μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ και του Mega.

Οι Τούρκοι διασώστες εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου, και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρή και η σύζυγός του. Οι ερευνητές, κατά πηγές, αναγκάστηκαν να συρθούν εντός του χώρου όπου κάποτε ήταν η κρεβατοκάμαρα του ζεύγους για να τους εντοπίσουν. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως σταμάτησαν οι έρευνες της ελληνικής αποστολής διάσωσης στο σημείο, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος ζωής στα ερείπια.

Jenny.Gr
@bbc

Στην επιχείρηση της ΕΜΑΚ συμμετείχαν συνολικά 23 Έλληνες διασώστες, 3 νοσηλευτές, ειδικά οχήματα και δύο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι διασώστες χρησιμοποίησαν και θερμική κάμερα, χωρίς, ωστόσο, να έχουν κάποιο αποτέλεσμα και έτσι αποφασίστηκε να σταματήσουν οι έρευνες και να μετακινηθούν σε άλλο σημείο, όπου μπορεί να υπάρχουν ακόμα ζωντανοί.

Η κόρη του ζεύγους, μιλώντας στο MEGA, είχε ενημερώσει πως οι γονείς της ζούσαν στον πέμπτο όροφο της 6ώροφης πολυκατοικίας, κάτι που της έδινε ελπίδες ότι μπορεί να έχουν διασωσθεί.

Ενημερώθηκε από συγγενικά της πρόσωπα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας και έσπευσε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια για να ψάξει τους γονείς της. Ο σύζυγός της, μιλώντας στο ίδιο μέσο, είχε τονίσει πως δεν χάνει την ελπίδα του, ενώ και περιέγραψε τις προσπάθειές τους να τους εντοπίσουν.

«Από την πρώτη μέρα που φτάσαμε, εγώ και η γυναίκα φωνάζαμε όλη μέρα. Προσπαθούσαμε να τους μιλήσουμε, αλλά δεν ακούγαμε κανένα ήχο».

Η κόρη των θανόντων, επεσήμανε, παράλληλα, πως η έρευνα στο σημείο άργησε να ξεκινήσει. «Έγινε πολύ αργά, πολύ πολύ αργά, δεν ξέρω γιατί περίμεναν. Καλέσαμε την πρεσβεία στην Άγκυρα, στο Ντουμπάι, είπαμε ότι αγνοούνται δύο Έλληνες».

Σημειώνεται πως η είδηση της εξαφάνισης των δύο Ελλήνων είχε γίνει γνωστή το απόγευμα της Πέμπτης, με διπλωματικές πηγές να αναφέρουν πως συγγενικά τους πρόσωπα ενημέρωσαν την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.