UPDATE

Κορυφαίος διευθυντής μπαλέτου έτριψε περιττώματα σκύλου στο πρόσωπο κριτικού (αλλά ζήτησε συγνώμη μετά)


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2023

Κορυφαίος διευθυντής μπαλέτου έτριψε περιττώματα σκύλου στο πρόσωπο κριτικού (αλλά ζήτησε συγνώμη μετά)
Scapino Ballet Rotterdam
«Εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι ότι ήταν μια ντροπιαστική πράξη εν θερμώ» δήλωσε o Marco Goecke

Πριν από μερικές ημέρες προκάλεσε αίσθηση η είδηση ότι διευθυντής κορυφαίου θιάσου μπαλέτου στη Γερμανία τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ερευνάται από την αστυνομία, αφού επιτέθηκε σε μία κριτικό τέχνης με περιττώματα σκύλου, όπως μεταδίδουν γερμανικά και διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung την Κυριακή, ο Marco Goecke, επικεφαλής του μπαλέτου στην Κρατική Όπερα του Ανόβερου, επιτέθηκε, αρχικά φραστικά, στη δημοσιογράφο Wiebke Hüster, στο διάλειμμα της πρεμιέρας μίας παράστασης μπαλέτου.

Η επίθεση φέρεται να συνδέεται με μία παλαιότερη κριτική που είχε γράψει η Hüster, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο Goecke απείλησε την κριτικό ότι θα της απαγορεύσει την είσοδο στην Κρατική Όπερα του Ανόβερου και στη συνέχεια «άπλωσε στο πρόσωπό της μια χάρτινη σακούλα με περιττώματα σκύλου».

Η συγνώμη του Marco Goecke

Ο Goecke ζήτησε συγγνώμη από τη Hüster για την «απολύτως απαράδεκτη ενέργειά» του, μέσω δήλωσής στο CNN την Τρίτη. «Εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι ότι ήταν μια ντροπιαστική πράξη εν θερμώ» δήλωσε, προσθέτοντας πως είχε προηγηθεί μία περίοδος έντασης με δύο πρεμιέρες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Κρατική Όπερα του Ανόβερου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Goecke, τη Δευτέρα, απαγορεύοντάς του την είσοδο στην όπερα. «Ο διευθυντής του μπαλέτου Marco Goecke, παραβίασε όλες τις αρχές της Κρατικής Όπερας του Ανόβερου με την παρορμητική αντίδρασή του προς τη δημοσιογράφο Βίμπκε Χούστερ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, προσέβαλε βαθύτατα, προσωπικά την κ. Χούστερ και έτσι αναστάτωσε με τον πιο ακραίο τρόπο το κοινό, τους υπαλλήλους, και την κοινότητα», ανέφερε η Κρατική Όπερα του Ανόβερου σε ανακοίνωσή της στο CNN.