UPDATE

Louis Vuitton: Αντιδράσεις για τη νέα καμπάνια με πίνακες της Joan Mitchell χωρίς άδεια


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2023

Louis Vuitton: Αντιδράσεις για τη νέα καμπάνια με πίνακες της Joan Mitchell χωρίς άδεια
@louisvuitton
Παρά την αρνητική απάντηση που δέχθηκε ο οίκος από το Joan Mitchell Foundation, χρησιμοποίησαν τους πίνακες για την διαφημιστική καμπάνια

Αντιδράσεις δέχθηκε η Louis Vuitton μετά την επιλογή της, να χρησιμοποιήσει πίνακες της Joan Mitchell σε διαφημιστική καμπάνια για τσάντες $10Κ. Το πρόβλημα στην υπόθεση είναι πως ο διάσημος οίκος μόδας, χρησιμοποίησε τους πίνακες χωρίς να πάρει την άδεια από το Joan Mitchell Foundation, καθώς η γνωστή εικαστικός έχει φύγει από τη ζωή το 1992.

Η Lοuis Vuitton, είναι γνωστή για το αυστηρό νομικό πλαίσιο με το οποίο περιβάλλει τα προϊόντα και το λογότυπό της, και πλέον βρίσκεται η ίδια υπόλογη, μετά την επιλογή αυτή.

Στην εν λόγω διαφήμιση, φαίνεται η επί χρόνια πρέσβειρα του οίκου Léa Seydoux να κρατά τσάντα αξίας 10.500 δολαρίων με φόντο πίνακα της Mitchell. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το ίδρυμα της εικαστικού, καθώς και τις δύο φορές που ζητήθηκε από τον οίκο μόδας να χρησιμοποιηθούν οι πίνακες για τις ανάγκες διαφήμισης τσάντας Lοuis Vuiton, οι υπεύθυνοι του ιδρύματος έδωσαν αρνητική απάντηση.

Jenny.Gr
@louisvuitton

«Ήμουν σοκαρισμένη» δήλωσε η Christa Blatchford, υπεύθυνη του Joan Mitchell Foundation.

«Παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρείες πολυτελείας δηλώνουν ότι τα ιδρύματά τους είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις εταιρείες τους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Louis Vuitton προσπαθεί συχνά να συνδέσει αυτά τα δύο, το ίδρυμα και την εταιρεία, στην συνείδηση του κόσμου», ανέφερε στους NYT η Natasha Degan, πρόεδρος των μελετών αγοράς τέχνης στο Fashion Institute of Technology.