UPDATE

Τέμπη: «Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη»- Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για το δυστύχημα


JTeam

3 Μαρτίου 2023

Τέμπη: «Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη»- Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για το δυστύχημα
@Eurokinissi
H συγκινητική ανάρτηση της Πυροσβεστικής για τις δραματικές εξελίξεις στα Τέμπη

Οι έρευνες συνεχίζονται για το δυστύχημα στα Τέμπη, με τους νεκρούς να αυξάνονται και πολλούς ακόμη επιβάτες να αγνοούνται. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, το Πυροσβεστικό σώμα τιμά τη μνήμη των θυμάτων με μια συγκινητική ανάρτηση.

Στους λογαριασμούς του σώματος στα social media αναρτήθηκε μια φωτογραφία με τρεις εκ των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη, η οποία συνοδευόταν με μια ολιγόλογη αλλά συγκλονιστική λεζάντα.

«Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη. Δυνατοί μπροστά στο καθήκον. Συνεχίζουμε…», ανέφερε η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη: 57 νεκροί και 56 αγνοούμενοι

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των θυμάτων νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ανέρχεται σε 57, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής, 56 άνθρωποι έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Έως τώρα έχει γίνει η ταυτοποίηση 24 σορών που έχουν ανασυρθεί από το σημείο της σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Στις 20 περιπτώσεις η διαδικασία έγινε με DNA, σε δύο με τα δακτυλικά αποτυπώματα και σε άλλες δύο με συνδυασμό των δύο μεθόδων.

«Έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από σορούς, 52 από συγγενείς και 26 από ανθρώπινα μέλη. Κατά κανόνα η διαδικασία διαρκεί πολλές ημέρες. Γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, στη νεότερη ενημέρωση για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Jenny.Gr
@Eurokinissi

Όταν γίνεται η ταυτοποίηση, οι συγγενείς ενημερώνονται από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης και από ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. «Έχουν ενημερωθεί οι πρώτες τέσσερις οικογένειες», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, 48 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα στα Τέμπη, από τους οποίους οι έξι βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.