UPDATE

Με €120.000 θα μπορείς να τρως στο διάστημα γεύμα με αστέρι Μισελέν


JTeam

11 Μαΐου 2023

Με €120.000 θα μπορείς να τρως στο διάστημα γεύμα με αστέρι Μισελέν
Οι πρώτες θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ μπορείς να βρεις εισιτήρια για το 2025

Αν οι δυνατότητες της ΑΙ τεχνολογίας σου φαίνονταν αδιανόητες, περίμενε να δεις τι θα μπορείς να κάνεις κι εσύ σε λίγους μήνες -αν έχεις στη τσέπη σου 120.000, δηλαδή. Αντί να ξοδέψεις το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στην αγορά κάποιου διαμερίσματος για παράδειγμα, θα το ξοδέψεις για να φας στο διάστημα. Και μάλιστα όχι ένα απλό γεύμα.

Πίσω από αυτή τη ενέργεια, βρίσκεται η Γαλλική εταιρεία Zephalto, η οποία θα προσφέρει ένα γεύμα επιπέδου αστεριού Μισελέν «στις παρυφές του διαστήματος». Συγκεκριμένα 25 χιλιόμετρα μακριά από την Γη. Η εταιρεία μάλιστα στοχεύει σε «διαστημικό τουρισμό» και έχει ανακοινώσει ήδη την πλατφόρμα όπου μπορείς να κάνεις κρατήσεις θέσεων. Το ταξίδι στο διάστημα, θα γίνεται με μια «κάψουλα υπό πίεση», κάτι σαν αερόστατο το οποίο θα σου προσφέρει και θέα.


Τα εισιτήρια προκράτησης κοστίζουν 10.000 ευρώ και εξασφαλίζουν μια θέση για το γεύμα και το μεγάλο ταξίδι που θα κοστίσει συνολικά 120.000 ευρώ. Η Zephalto ανέφερε ότι οι θέσεις στις πρώτες πτήσεις από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν ήδη εξαντληθεί, και τώρα πωλούν θέσεις προκράτησης για τα μέσα του 2025.

Το Celeste θα μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους φτάνοντας στο μέγιστο υψόμετρο, σε μόλις 90 λεπτά. Στη συνέχεια, η κάψουλα θα αιωρείται πάνω από τη Γη για τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιβάτες θα γευματίζουν.