UPDATE

Ο Elon Musk βρήκε νέο CEO για το Τwitter και είναι γυναίκα


JTeam

12 Μαΐου 2023

Ο Elon Musk βρήκε νέο CEO για το Τwitter και είναι γυναίκα
Splash News
Οι λόγοι που οδήγησαν τον Elon Musk να θέσει νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter

Μια ακόμη ανακοίνωση από τον Elon Musk έρχεται να μας απασχολήσει και αφορά νέες εξελίξεις στο Twitter, το οποίο δέχεται τη μια αλλαγή μετά την άλλη. Αυτή τη φορά, ο Musk ανακοίνωσε πως βρήκε νέο CEO για το Twitter και μάλιστα πρόκειται για γυναίκα -την οποία ωστόσο δεν κατονόμασε. Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter θα αναλάβει καθήκοντα σε περίπου έξι εβδομάδες.


«Με ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι προσέλαβα νέα CEO για το Twitter. Θα ξεκινήσει σε περίπου έξι εβδομάδες», έγραψε ο Musk . «Ο ρόλος μου θα μετατραπεί στου εκτελεστικού προέδρου και του διευθυντή τεχνολογίας», συμπλήρωσε. Τον τελευταίο καιρό, ο Musk είχε κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του στην Tesla, πως αφιερώνει υπερβολικά πολύ χρόνο στο Twitter, με αποτέλεσμα να παραμελεί την εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας και έτσι να μειώνεται η μετοχή της.

Η κίνηση αυτή πιθανότατα έγινε για να κατευναστούν οι ανησυχίες των επενδυτών της Tesla, ενώ να σημειωθεί πως μετά την ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου η μετοχή της Tesla κατέγραψε άνοδο 2,4%. Κάπου στον Δεκέμβριο ο Musk έκανε δημοσκόπηση, ρωτώντας τους χρήστες του Twitter αν θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του CEO της εταιρείας. Οι περισσότεροι απάντησαν καταφατικά και ο ίδιος είπε πως θα σεβαστεί το αποτέλεσμα. Αργότερα, δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από το πόστο «μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να πάρει τη δουλειά».