UPDATE

H Megan Fox δεν έχει καταφέρει να αγαπήσει ποτέ το σώμα της και μιλά για τη σωματική δυσμορφία


Τόνια Τζάφερη

16 Μαΐου 2023

H Megan Fox δεν έχει καταφέρει να αγαπήσει ποτέ το σώμα της και μιλά για τη σωματική δυσμορφία
Splash News
Οι ανασφάλειες της Fox για την εικόνα του σώματος της και η εμπειρία της με το φαινόμενου του body dysmorphia

Τι και αν το κοινό τη θεωρεί μια από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές γυναίκες παγκοσμίως, η ίδια δυσκολεύεται να συμφιλιωθεί με την εικόνα της και συγκεκριμένα με το σώμα της. Όπως αποκάλυψε η Fox στο περιοδικό Sports Illustrated, με αφορμή τη συμμετοχή της στο νέο εξώφυλλο, η ίδια δεν έχει καταφέρει ποτέ στη ζωή της να αγαπήσει το σώμα της.

«Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου έτσι όπως με βλέπουν οι άλλοι», ήταν τα λόγια της Megan. «Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή της ζωής μου, που να αγάπησα πραγματικά το σώμα μου. Ποτέ, μα ποτέ».


Στη συνέχεια η διάσημη ηθοποιός, αναφέρθηκε στο φαινόμενο του body dysmorphia, με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες πολλές νέες γυναίκες. Σύμφωνα με το Johns Hopkins University School of Medicine, η διαταραχή σωματικής δυσμορφίας έχει να κάνει με έμμονες σκέψεις για σημεία του σώματός μας που θεωρούμε άσχημα έως και αφύσικα, χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν ελαττώματα. Οι σκέψεις αυτές δημιουργούν μέχρι και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές ή κοινωνική απομόνωση.

Η Megan σημείωσε, πως θέματα που αφορούν την εικόνα του σώματος της, την ταλαιπωρούσαν πολύ πριν γίνει διάσημη. «Ακόμη και όταν ήμουν μικρή, είχα εμμονή με το πως φαινόμουν. Το ταξίδι αγάπης του εαυτού μου, μάλλον δεν τελειώνει ποτέ», παραδέχτηκε στη συνέντευξη της.

Jenny.Gr
Splash News


Στο παρελθόν η ίδια είχε μιλήσει ξανά για τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει με την εικόνα της. Το 2021, σε συνέντευξη του GQ Style, είχε παραδεχτεί πως έχει έρθει αντιμέτωπη με το φαινόμενο του body dysmorphia και κατακλύζεται από πολλές και βαθιές ανασφάλειες.