UPDATE

Απόκοσμες εικόνες από τη Νέα Υόρκη - Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να μείνει σπίτι λόγω της τοξικής ατμόσφαιρας


JTeam

8 Ιουνίου 2023

Απόκοσμες εικόνες από τη Νέα Υόρκη - Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να μείνει σπίτι λόγω της τοξικής ατμόσφαιρας
Anadolu Agency / Getty Images
Η πόλη του φωτός είναι αγνώριστη, καθώς έχει καλυφθεί από πυκνό πέπλο καπνού και στάχτης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στον Καναδά, τη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πολιτείες, εξαιτίας του καπνού από τις δασικές πυρκαγιές που μένονται στις περιοχές της Αλμπέρτα, Σασκάτσουαν, Χάλιφαξ και Κεμπέκ.

Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Καναδά, έχουν καταστρέψει πάνω από 27 εκατ. στρέμματα, οκταπλάσια έκταση σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών. Κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην ατμόσφαιρα η οποία παραμένει αποπνικτική, σχεδόν σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Jenny.Gr
Anadolu Agency / Getty Images

Οι εικόνες από τη Νέα Υόρκη αποτυπώνουν και το τεράστιο πρόβλημα, με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους που έχουν θέματα με την υγεία τους, να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρά τους. Προειδοποιήσεις εκδόθηκαν από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Βόρεια και Νότια Καρολίνα αλλά και δυτικά μέχρι τη Μινεσότα. Στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπως λένε μαρτυρίες μπορεί κάποιος όχι μόνο να μυρίσει αλλά και να γευτεί τον καπνό.


Ενδεικτικό της απόκοσμης ατμόσφαιρας είναι η εικόνα από το Άγαλμα της Ελευθερίας που τυλίχθηκε σε ένα σκοτεινό πέπλο καπνού και ομίχλης. Ίδια εικόνα και στο Empire State Building και άλλα ορόσημα του Μανχάταν. Η IQAir, μια εταιρεία τεχνολογίας που παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, δήλωσε ότι η ποιότητα του αέρα στη Νέα Υόρκη ήταν από τις χειρότερες στον κόσμο το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery: