UPDATE

Ο Bill Gates προτείνει δυο βιβλία για όσους θέλουν να επιτύχουν, και μια σειρά του Netflix


Τόνια Τζάφερη

14 Ιουνίου 2023

Ο Bill Gates προτείνει δυο βιβλία για όσους θέλουν να επιτύχουν, και μια σειρά του Netflix
@billgates
Η καλοκαιρινή λίστα του δισεκατομμυριούχου, είναι εδώ μαζί με σειρά του Netflix και λίστα του Spotify

Όπως κάθε Χριστούγεννα, έτσι και κάθε καλοκαίρι ο Bill Gates αρπάζει την ευκαιρία των διακοπών και επιλέγει μερικά από τα καλύτερα βιβλία, προκειμένου να αποκτά περισσότερη γνώση, αλλά και χαλάρωση. Έτσι και φέτος, δημοσίευσε τη λίστα βιβλίων που έχει ετοιμάσει για το καλοκαίρι και συμπεριλαμβάνει κάποια από τα βιβλία που διάβασε και ξεχώρισε. Μόνο που αυτή τη φορά, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, μιας και πρότεινε μόνο δυο βιβλία.

Ο συνιδρυτής της Microsoft και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέρα από βιβλία πρότεινε και μια σειρά του Netflix, ενώ επιμελήθηκε και μια λίστα με προτεινόμενα τραγούδια στο Spotify, σε μια προσπάθεια του «να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό», όπως εξήγησε.

«Προτείνω μόνο δύο βιβλία -ένα μυθιστόρημα και ένα μη μυθοπλαστικό- μαζί με κάποια άλλα πράγματα που μου άρεσαν τελευταία», είπε ο Bill Gates, «συμπεριλαμβανομένης μιας τηλεοπτικής σειράς που διαδραματίζεται στη Δανία και μερικών τραγουδιών που παίζουν συχνά για μένα».

  • Μυθοπλασία: «Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow- Gabrielle Zevin»

Το μυθιστόρημα «Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow» φέρνει στο επίκεντρο δύο φίλους που χτίζουν μαζί μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών και είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του 2022. Φανταζόμαστε πως πρόκειται για μια ιστορία, με την οποία θα μπορούσε να ταυτιστεί. «Μου θύμισε πολύ τη σχέση μου με τον Paul Allen και την κοινή μας δουλειά στη Microsoft», σημειώνει ο Gates.

  • Nonfiction: «Born in Blackness- Howard French»

Για το δεύτερο βιβλίο, ο Gates (ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται και ως «μελετητής της Αφρικής»), λέει ότι «έμαθε πολλά από αυτό το προσεγμένο και πολύ καλά τεκμηριωμένο βιβλίο». Στο βιβλίο «Born in Blackness», ο συγγραφέας Howard W. French επαναδιατυπώνει την ιστορία του σύγχρονου κόσμου με επίκεντρο την αφρικανική ιστορία.

«Δεν ήταν καθόλου απάτριδες και πρωτόγονοι όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι», συνεχίζει ο Bill. «Στην πραγματικότητα, όπως εξηγείται (στο βιβλίο), διάφορα αφρικανικά βασίλεια είχαν ιδρύσει πόλεις-κράτη που συναγωνίζονταν την Ευρώπη από άποψη πολιτικής οργάνωσης, στρατιωτικής ισχύος, εμπορίου, τέχνης και εξερεύνησης. Το εννοώ ως κομπλιμέντο όταν λέω ότι το '"Born in Blackness" με έκανε να θέλω να μάθω περισσότερα».

Jenny.Gr
@gatesnotes

Η σειρά του Netflix που προτείνει ο συνιδρυτής της Microsoft

«Borgen» / Netflix

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος λέει πως «είδε σερί και τις τέσσερις σεζόν» της σειράς «Borgen», η οποία επικεντρώνεται σε μια υποτιθέμενη Δανή πολιτικό καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της.

«Με συναρπάζει το πώς δημιουργούνται και επιβιώνουν οι πολιτικοί συνασπισμοί, και μου άρεσε να παρακολουθώ την πρωθυπουργό Birgitte Nyborg», σημειώνει. «Είναι μια ηγέτης με αρχές και ταλέντο, η οποία είναι επίσης αλάνθαστη και μερικές φορές την παραπλανούν. Το "Borgen" είναι πάνω απ' όλα διασκεδαστικό, αλλά έμαθα πολλά βλέποντάς το».

Τα τραγούδια που ξεχώρισαν για τον Bill Gates

Τι και αν μετράς μια περιουσία των 128 δισ. δολαρίων, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη «χαρά του να ακούς ένα καλό τραγούδι ενώ πηγαίνεις βόλτα». Η λίστα τραγουδιών που επιμελήθηκε ο Gates στο Spotify περιλαμβάνει «πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια» καλλιτεχνών από τον Enrique Iglesias μέχρι τους Vampire Weekend.

«Αυτές τις μέρες, μου αρέσει να ανακαλύπτω νέα τραγούδια και καλλιτέχνες μέσω προτάσεων από τα παιδιά μου, τα οποία έχουν εξαιρετικό γούστο, και φίλους όπως ο Bono», δηλώνει.

Για να βρεις την «Bill's Summer Mix» λίστα, με τα 34 τραγούδια του Gates, μπορείς να πατήσεις εδώ.