CELEBRITIES

Bill Gates: Στενός του συνεργάτης αποκαλύπτει όσα έμαθε από εκείνον και δεν θα ξεχάσει ποτέ


JTeam

2 Μαΐου 2023

Bill Gates: Στενός του συνεργάτης αποκαλύπτει όσα έμαθε από εκείνον και δεν θα ξεχάσει ποτέ
Splash News
Όσα είχα να μοιραστεί μετά από 8 χρόνια συνεργασίας με τον Gates

Όσο στενοί συνεργάτες διαφόρων celebrities παραιτούνται και εξομολογούνται την κακομεταχείριση που δέχτηκαν από τα διάσημα αφεντικά τους, έχουμε τους στενούς συνεργάτες του Bill Gates, που ομολογούν πόσο τον θαυμάζουν αλλά και πόσο σπουδαίος ηγέτης υπήρξε για εκείνους.

Συγκεκριμένα, ο Chris Williams εργαζόταν στην Microsoft επί 8 χρόνια, ενώ κάποιες από τις θέσεις που έχει υπηρετήσει είναι εκείνη του παραγωγού podcasts, του συμβούλου της επιχείρησης, αλλά και εκείνη του TikToker. Κατάφερε μάλιστα να χτίσει μια μακρά πορεία στον κόσμο της τεχνολογίας και των media, ενώ όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, ο Bill Gates ήταν εκείνος που τον βοήθησε να καταλάβει τι έχει πραγματικά σημασία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Gates ως ιδιοφυΐα και δήλωσε πως σχεδόν πάντoτε έβγαινε σωστός στις εκτιμήσεις του.

Εκτός από τα παραπάνω όμως, ο Chris Williams εξομολογείται 3 ακόμη μαθήματα που έλαβε από τον Bill Gates και δεν θα ξεχάσει ποτέ:

«Ο Bill Gates μου έμαθε να ψάχνω για ερωτήσεις και όχι για απαντήσεις»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Gates αντιμετώπιζε κάθε ζήτημα με ένα γιατί; Έψαχνε όλο και περισσότερες απορίες, προκειμένου να έχει μια ολιστική προσέγγιση σε κάθε ζήτημα. Η περιέργεια στον δημιουργό της Microsoft, είναι κάτι που κυριαρχεί έντονα, κάτι που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, από την πρώτη στιγμή. Είναι γνωστός για τις εύστοχες ερωτήσεις του, οι οποίες τελικά σε οδηγούν στο να ψάχνεις εις βάθος το κάθε θέμα και έτσι να το κατακτάς καλύτερα. Ο Gates πάντοτε παρότρυνε τους συνεργάτες του να έχουν περιέργεια και να επιθυμούν να καταλάβουν τα πάντα, με κάθε λεπτομέρεια και προσοχή.

«Μύρισε τον ταύρο»

Πρόκειται για μια έκφραση την οποία κράτησε οChris Williams, μέσα από τα meetings του στη Microsoft. Όπως εξηγεί, όταν ο Gates είχε μια απορία (κάτι το οποίο συνήθιζε), υπήρχαν απαντήσεις δυο κατηγοριών. Από τη μια, υπήρχαν εκείνοι που είχαν το θάρρος να παραδεχτούν πως απλώς δεν γνώριζαν την απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα και από την άλλη, υπήρχαν εκείνοι που αυτοσχεδίαζαν τις απαντήσεις τους εκείνη τη στιγμή ή έκαναν υποθέσεις. Η δεύτερη κατηγορία απαντήσεων, στην πραγματικότητα έκανε περισσότερο ζημιά απ' ότι καλό στην συζήτηση. Και έτσι ο Gates έλεγε στους συνεργάτες του, «να μυρίζουν τον ταύρο», «smell the bulls*», δηλαδή να καταλαβαίνουν από την πρώτη στιγμή, ποιος λέει ασυναρτησίες βγαλμένες από το κεφάλι του.

«Βρες δομή, μέσα στο χάος»

Μια από τις μεγαλύτερες ικανότητες του Bill Gates, σύμφωνα με τον Chris Williams, ήταν το γεγονός πως μπορούσε να βγάλει άκρη, μέσα σε ένα χάος. Μέσα σε πολύπλοκα γεγονότα και απόψεις, εκείνος μπορούσε να βρει δομή και νόημα. Ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνον μάλιστα, ήταν τα meetings που διοργάνωνε δυο φορές μέσα στην ημέρα μαζί με την ομάδα του, προκειμένου να βεβαιωθεί πως οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση. «Μπορεί όλη η ομάδα, να ήμασταν μπερδεμένοι σχετικά με αν πρέπει να ακολουθήσουμε το Χ σενάριο ή το Y. Ο Βill Gates όμως, ήταν εκείνος που μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο». Τέλος ο συνεργάτης του, αναφέρεται στην ικανότητα του Gates, να βλέπει ταυτόχρονα τις λεπτομέρειες σε ένα ζήτημα, αλλά και «την μεγάλη εικόνα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS