UPDATE

Κως: Δόθηκε άδεια στον σύντροφο της Αναστάζια να αποχωρήσει από το νησί - Δεν θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία


JTeam

20 Ιουνίου 2023

Κως: Δόθηκε άδεια στον σύντροφο της Αναστάζια να αποχωρήσει από το νησί - Δεν θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία
Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονημένης Αναστάζια

Όσο οι αστυνομικές αρχές προχωρούν σε περισσότερες έρευνες σχετικά με την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, το τοπίο παραμένει θολό. Πριν από λίγο όμως, έγινε γνωστό πως δόθηκε άδεια από την ΕΛΑΣ, τόσο στον 28χρονο Πολωνό σύντροφό της, όσο και στην μητέρα της, να αποχωρήσουν από το νησί, μετά τις καταθέσεις που έδωσαν. Σημειώθηκε ωστόσο να παραμείνουν στη διάθεση τους, σε περίπτωση που τους ζητηθεί κάποια άλλη πληροφορία.

Μετά την παραχώρηση της άδειας, η μητέρα της Αναστάζια και ο σύντροφός της 27χρονης, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το νησί. Τις προηγούμενες ημέρες ο 28χρονος είχε καταθέσει πολλές φορές στην Αστυνομία και την ανακρίτρια, και μάλιστα οι καταθέσεις κράτησαν για ώρες. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, ο νεαρός Πολωνός δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, έχοντας ισχυρό άλλοθι σε ότι αφορά τη δολοφονία, καθώς την ώρα που προσδιορίζεται ότι έγινε ο φόνος εκείνος εργαζόταν στο ξενοδοχείο.

Οι καταθέσεις του αφορούσαν κυρίως τη σχέση τους με την Αναστάζια, αλλά και τον ύποπτο Μπαγκλαντεσιανό, ο οποίος περιστασιακά εργαζόταν και στο ξενοδοχείο που εργάζονταν και εκείνοι. Μεταξύ άλλων ο Πολωνός σύντροφος της Αναστάζια, μίλησε για τα SMS που φέρεται να του είχε στείλει η φίλη του το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν ξεκινήσει να την αναζητά.

Συγκεκριμένα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αναστάζια είχε στείλει μήνυμα στον σύντροφό της μετά τις 20:30 το βράδυ με το στίγμα της τοποθεσίας που βρισκόταν ζητώντας του να πάει να την πάρει και εκφράζοντάς του τους φόβους της ότι κάτι δεν πάει καλά και μια γενικότερη δυσφορία. Εκείνος φαίνεται να αδιαφόρησε και να κινητοποιήθηκε μόνο αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα όταν έλαβε το τελευταίο μήνυμα από το κινητό της Αναστάζια που του έλεγε να πάει να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Τότε πήγε, όμως δεν την βρήκε και ξεκίνησε την κινητοποίησή του για να την βρει. Ακολούθως το κινητό της άτυχης γυναίκας έκλεισε.

Όπως έγινε γνωστό, η ΕΛΑΣ αναζητά περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι, με τον 32χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές. Ο συλληφθείς, φέρεται να προμήθευε την άτυχη γυναίκα με χασίς, ωστόσο οι αστυνομικοί θέλουν να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για το πόσο συχνές ήταν οι επαφές τους.

Τέλος, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που προκύπτουν, φαίνεται πως το ζευγάρι είχε απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό και οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές το τελευταίο διάστημα.