UPDATE

Εκλογές 2023: Η επόμενη ημέρα της νίκης και η εντολή για κυβέρνηση


JTeam

26 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Η επόμενη ημέρα της νίκης και η εντολή για κυβέρνηση
@Eurokinissi
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές θα λάβει σήμερα την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και μέσα στην ημέρα αναμένεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

Τα χαμόγελα περίσσευαν χθες βράδυ στο στρατηγείο της ΝΔ στην Πειραιώς (όπως τα κατέγραψε επί τόπου το Reader) για την ισχυρή εντολή που έδωσαν οι πολίτες με την ψήφο τους στην παράταξη και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χρήζοντας τη ΝΔ οριστικά πια και με τη βούλα αυτοδύναμη κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία 158 βουλευτών. Άπαντες, ωστόσο, κρατούσαν χαμηλό προφίλ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει από νωρίς την εντολή: «σήμερα γιορτάζουμε για λίγο τη νίκη, αλλά από αύριο απαιτώ κεφάλια κάτω και σκληρή δουλειά απ’ όλους». Εκπέμποντας παράλληλα το σαφές μήνυμα ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα, γι’ αυτό και δεν θα ανεχτεί το παραμικρό φαινόμενο αλαζονείας ή περιφρόνησης της εμπιστοσύνης που έδειξε η κοινωνία στη ΝΔ.

«Η ευθύνη την οποία αισθάνομαι στους ώμους μου είναι πολύ βαριά. Σήμερα θα γιορτάσουμε και αύριο θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά», υπογράμμισε απευθυνόμενος δια ζώσης στους εκατοντάδες φίλους και μέλη της ΝΔ που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο της Πειραιώς και μέσω των ΜΜΕ στους Έλληνες απανταχού της γης, δίνοντας κρυστάλλινα το στίγμα των προθέσεών του για τη νέα κυβερνητική θητεία της ΝΔ. Με προμετωπίδα την ακόμη πιο δυναμική συνέχιση του δρόμου της ανάπτυξης και την περαιτέρω μείωση των ανισοτήτων. Και θέτοντας εκ νέου ως προτεραιότητές του την αύξηση των μισθών, την αναβάθμιση του ΕΣΥ, τον εκσυγχρονισμό του κράτους σε όλα τα επίπεδα και την ενδυνάμωση της φωνής της Ελλάδας στην Ευρώπη και όλα τα διεθνή φόρα ως πρωταγωνίστρια των εξελίξεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr