UPDATE

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Η μητέρα του έκλαιγε επειδή είχε αφίσες με άνδρες στο δωμάτιό του - Κάλεσε γιατρό στο σπίτι


Τόνια Τζάφερη

30 Ιουνίου 2023

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Η μητέρα του έκλαιγε επειδή είχε αφίσες με άνδρες στο δωμάτιό του - Κάλεσε γιατρό στο σπίτι
Splash News
Η αποκάλυψη του ηθοποιού για την παιδική του ηλικία και ο μεγαλύτερος φόβος της μητέρας του

Είναι μια προσωπικότητα που απασχολεί έντονα τα media έντονα εδώ και δεκαετίες -τόσο με τα σωστά του, όσο και με τα λάθη του. Μπορεί σήμερα να είναι ένας διάσημος ηθοποιός και επιχειρηματίας (και πρώην Κυβερνήτης της Καλιφόρνια), με τους πάντες να λένε τα καλύτερα για την συνεργασία μαζί του, ωστόσο ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δεν έφτασε μέχρι εδώ τόσο απλά.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για το παρελθόν του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αυτήν τη φορά, βρέθηκε καλεσμένος στο «Academy Museum of Motion Pictures» του Λος Άντζελες, προκειμένου να δώσει μια ομιλία.

Στην ομιλία αυτή, αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία, αλλά και στη μητέρα του, η οποία είχε μια πολύ λανθασμένη αντίληψη τόσο για το παιδί της, όσο και για τα κοινωνικά φύλα. Όπως ο Σβαρτσενέγκερ εξομολογείται, ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν να μη γίνει ο γιος της γκέι.


Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είπε πως στα νιάτα του, του άρεσε να έχει πρότυπα -γι' αυτό και το δωμάτιό του, ήταν γεμάτο με αφίσες από bodybuilders, αθλητές του μποξ, πρωταθλητές πυγμαχίας και άλλους μεγαλόσωμους άνδρες. Θέλοντας να έχει ένα παράδειγμα προς μίμηση, ο ηθοποιός τοποθετούσε πολλές τέτοιες αφίσες στον τοίχο του δωματίου του, κάτι το οποίο δεν άρεσε καθόλου στη συντηρητική μητέρα του.

Κάποια στιγμή μάλιστα, η ίδια είχε αναστατωθεί τόσο πολύ, που κοιτώντας τον γεμάτο με αφίσες από άνδρες τοίχο, ξέσπασε σε κλάματα. «Η μητέρα μου κοιτούσε τον τοίχο και μου είπε "Όλοι οι φίλοι σου τοποθετούν εικόνες με κοπέλες. Τι πήγε λάθος με εσένα;". Έκλαιγε κάθε ημέρα κοιτώντας τον τοίχο. Μέχρι που μια στιγμή κάλεσε και έναν γιατρό στο σπίτι για να με δει».

Ο γιατρός της είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, και κάπως ηρέμησε. «Της είπε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό κάτι τέτοιο για τα παιδιά της ηλικίας μου. Θεοποιούμε άνδρες που είναι δυνατοί και αυτό δεν είναι ανησυχητικό, ούτε σημαίνει απαραίτητα πως είναι κάποιος γκέι. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος της», εξομολογείται ο Σβαρτσενέγκερ.

Έπειτα συνέχισε λέγοντας πως προσπαθούσε να βρει πρότυπα όπως ο Ηρακλής, και να ακολουθήσει σκληρές ρουτίνες και προγράμματα γυμναστικής. «Όταν διάβασα για παράδειγμα για τον Reg Park, πως έκανε προπόνηση 5 ώρες την ημέρα, τότε ξεκίνησα να κάνω και εγώ το ίδιο. Σήκωνα βάρη και προσπαθούσα να προπονηθώ επί 5 ώρες».

«Οι γονείς μου και πάλι είχαν ανησυχήσει. Νόμιζαν πως είχα θέμα στο κεφάλι μου και πως ήμουν τόσο παθιασμένος με τη γυμναστική, που θα έκανα κακό στην υγεία μου», συμπληρώνει.

Αυτό που τελικά κρατάμε από τη ομιλία του Σβαρτσενέγκερ, είναι πως μέχρι και σήμερα, τα ίδια περνάνε πολλά παιδιά σαν τον Άρνολντ, είτε straight, είτε queer. O κόσμος δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει και πολύ από τότε.