UPDATE #NOW

Ο Arnold Schwarzenegger μιλά στον Danny DeVito για την παιδική του ηλικία και τον παραλογισμό του θανάτου


Κλέλια Φατούρου

8 Ιουνίου 2023

Ο Arnold Schwarzenegger μιλά στον Danny DeVito για την παιδική του ηλικία και τον παραλογισμό του θανάτου
Interview Magazine/Ilya Lipkin
Οι ηθοποιοί μιλούν για αυτά που τους συνδέουν, στο Interview Magazine

Είχες αναρωτηθεί ποτέ για την παιδική ηλικία του Arnold Schwarzenegger; Πότε ξεκίνησε το body building και γιατί πουλούσε παγωτά δίπλα σε μία αυστριακή λίμνη; Ε λοιπόν, μίλησα για όλα αυτά στο Interview Magazine, απαντώντας στις ερωτήσεις του παλιού γνώριμου, Danny DeVito.

Αφορμή ήταν το FUBAR, η κατασκοπική σειρά του Netflix που έδωσε στον 75χρονο Schwarznegger τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση. Ο ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Thal, ένα αυστριακό χωριό που γέμιζε το καλοκαίρι από ανθρώπους της πόλης, που πήγαιναν για να λιαστούν πλάι στη λίμνη, που τον χειμώνα πάγωνε και γινόταν μέρος για πατινάζ.

«Ήμουν 10 χρονών και μοίραζα πάγο σε χωνάκια. Το έκανα για να αγοράζω παπούτσια και ρούχα, εφόσον οι δικοί μου δεν είχαν χρήματα και έπρεπε να δουλέψω για να τα αποκτήσω. Το σπίτι μας δεν είχε τρεχούμενο νερό και το ρεύμα ήταν έξω. Η τουαλέτα ήταν εκτός σπιτιού και στο ισόγειο έμενε ο δασοφύλακας του χωριού. Στον πάνω όροφο ήμασταν εμείς, αφού ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός. Έτσι είχαν τα πράγματα τότε».

Αυτό το σπίτι είναι σήμερα το Μουσείο του Arnold όπου βλέπεις αφίσες στους τοίχους και φυσικά, όργανα γυμναστικής. Ξεκίνησε το body building στα 15 και ο στόχος του ήταν να πάει στρατό στα 18, για να δυναμώσει και μετά να κάνει καριέρα στο άθλημα στην Αμερική. «Μεγάλωσα έχοντας όλους μου τους φίλους σε διπλανά σπίτια. Μιλάμε ακόμα και βρισκόμαστε 1-2 φορές τον χρόνο. Τους πήρα iPhone για να κάνουμε FaceTime στο μεταξύ».

Ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά στα 14, και αφορμή στάθηκε ένα τρανζίστορ που ήθελε να αγοράσει, αλλά κόστιζε 500 σελίνια. «Όταν αποκτήσεις εισόδημα, θα πληρώνεις με δόσεις και θα στο δώσω», του είπε ο ιδιοκτήτης και όντως έτσι έγινε. «Γνώρισα νωρίς στη ζωή μου γενναιόδωρους ανθρώπους που με βοηθούσαν, για αυτό και μισώ τις λέξεις «αυτοδημιούργητος άνθρωπος». Τι σημαίνει αυτό; Κάποιος με έφτιαξε και κάποιοι με βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ».

Ο Arnold ακούει 50s και 60s μουσική, ενώ λατρεύει την country, αλλά ο Devito είναι fan της κλασικής μουσικής και της punk. Πηγαίνει κάθε χρόνο στο Coachella, παράδοση που ξεκίνησε με τα παιδιά του επειδή θεωρούσε ότι αυτό θα τους φέρει πιο κοντά. «Εσύ με ενέπνευσες να το κάνω και πήγα κι εγώ με τον γιο μου Patrick και την κόρη μου. Σε έχω δει αρκετές φορές να χορεύεις εκεί», του εκμυστηρεύεται ο Schwarzenegger.

Αναφέρεται και σε εκείνη τη φάση της ζωής του, όταν ήταν νέος και έκανε body building με ανθρώπους που τελικά έγιναν ακρδιακοί φίλοι. «Υπήρχαν οι straight που σου γνώριζαν κοπέλες και οι gay, όπου πήγαινα σπίτι τους και είχαν τα πιο όμορφα γυμναστήρια. Εκεί συνυπήρχαμε άντρες και γυναίκες χωρίς να υπάρχει κάτι σεξουαλικό. Και μιλούσαν ανοιχτά».

Η κουβέντα φτάνει στον θάνατο, και οι δύο ηθοποιοί μισούν το ότι είναι αναπόφευκτος. «Με ρωτούν τι συμβαίνει μετά τον θάνατο και πού πηγαίνουμε. Τους λέω «κάτω από το χώμα και όποιος σας πει κάτι άλλο, είναι βλάκας». Ο Devito μάλλον δεν συμφωνεί γιατί πιστεύει ότι ποτέ δεν θα μάθουμε, εκτός αν πεθάνουμε. «Για εμένα ο παράδεισος είναι ένα μέρος όπου βρίσκονται οι άνθρωποι που έχω αγαπήσει και έχουν πάντα μία θέση στην καρδιά μου, σαν τους ζωντανούς. Και νιώθω χαρά όταν τους φέρνω στο μυαλό μου».

Από κάποιο σημείο και μετά, οι απώλειες είναι όλο και πιο συχνές και οι δύο άντρες δεν μπορούν να το αποδεχθούν. Όπως όλοι μας, υποθέτω.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Interview Magazine