UPDATE

Φωτιές: Πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε όλα τα πύρινα μέτωπα


JTeam

18 Ιουλίου 2023

Φωτιές: Πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε όλα τα πύρινα μέτωπα
@Eurokinissi
Πάνω από 500 πυροσβέστες επιχειρούν και δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Ιδιαίτερα δύσκολο ήταν το χθεσινό βράδυ για τους 550 πυροσβέστες και φυσικά για τους κατοίκους στις περιοχές του Κουβαρά, Λουτρακίου, Δερβενοχωρίων και στο Καπαρέλλι.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα, η συνδρομή των οποίων κρίνεται καθοριστική. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννη Αρτοποιό, το μέτωπο που απασχολεί κυρίως τις δυνάμεις είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο μέτωπο.

Αυτή την ώρα, υπάρχει «πολύ ενεργό μέτωπο νοτίως του εργοστασίου του Τιτάνα που κάνει αναζωπυρώσεις».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως υπήρξαν διάσπαρτες εστίες προς Αττική Οδό και το μέτωπο έχει μετακινηθεί νότια προς τη Μάνδρα, αλλά δεν κινδυνεύει ο οικισμός.

Αυτή την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 48 οχήματα, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πώς εξελίσσονται οι πυρκαγιές στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπήρξε μία μεγάλη αναζωπύρωση κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών και το μέτωπο παραμένει ενεργό μέχρι και αυτή την ώρα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα αλλά και έχουν σηκωθεί και εναέρια μέσα. Ειδικότερα, πραγματοποιούν ρίψεις 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Jenny.Gr
@Eurokinissi

Στην Ανατολική Αττική έχει πολλές εστίες φωτιάς που απασχολούν, είπε ο κ. Αρτοποιός, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη για να τις κατασβέσουν. Από το πρωί επιχειρούν 230 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 76 οχήματα και έχουν σηκωθεί τρία ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί ακόμα δύο για την περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα μέτωπα στην νοτιοανατολική Αττική είναι τρία:

  • Το ένα στην περιοχή από τη Σαρωνίδα ως το Λαγονήσι,
  • Το δεύτερο από το Πανόραμα ως τη Σαρωνίδα και
  • Το τρίτο προς την Ανάβυσσο

Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή χθες κάηκαν σπίτια, όπως φάνηκε από τις εικόνες στο σημείο, ενώ στάλθηκαν συνολικά πέντε μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις σε: Πέτα Κουβαρά, Μελισσουργός, Τραμπουριά, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος.

Το μέτωπο στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, όπου χθες έγιναν και δύο συλλήψεις, είναι οριοθετημένη