UPDATE

Unpacked 2023: Η Samsung ξεδίπλωσε το μέλλον της στην Κορέα


JTeam

31 Ιουλίου 2023

Unpacked 2023: Η Samsung ξεδίπλωσε το μέλλον της στην Κορέα
Όλα όσα είδαμε στην παρουσίαση της κορεατικής εταιρείας. Αποστολή στην Κορέα: Παύλος Παπαπαύλου

Η Samsung είναι κυρίαρχη στο χώρο των αναδιπλούμενων smartphones και το απέδειξε για άλλη μια φορά στην Κορέα. Το Jenny.gr βρέθηκε στη Σεούλ και παρακολούθησε από κοντά τα όσα ενδιαφέροντα παρουσίασε η εταιρεία στο πλαίσιο του Unpacked event της, αλλά και μία σειρά από άλλες δραστηριότητες που δείχνουν το πόσο σημαντικές είναι οι επενδύσεις που έχουν γίνει για τα επόμενα χρόνια.

Γνωριμία με τα δύο νέα αναδιπλούμενα smartphones

Μία ημέρα πριν το επίσημο event και πριν ο κόσμος της τεχνολογίας γνωρίσει τα νέα smartphones και τα νέα προϊόντα στις υπόλοιπες κατηγορίες, είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε σε μια ειδική εκδήλωση για μια πρώτη επαφή. Όπως ήταν λογικό, το πρώτο μας μέλημα ήταν να πιάσουμε στα χέρια μας το Samsung Galaxy Z Flip5, το τηλέφωνο που έρχεται με τις περισσότερες αλλαγές. Στο εξωτερικό του τμήμα φέρει πλέον μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη που φτάνει τις 3,4 ίντσες σε διαγώνιο. Η Samsung την ονομάζει Flex Window και προσφέρει δυνατότητα για σκρολάρισμα σε διάφορες εφαρμογές που είναι ειδικά προσαρμοσμένες. Θα μπορείτε πχ. να βλέπετε τα ραντεβού σας ή να ελέγχετε τις smart συσκευές του σπιτιού σας, χωρίς καν να ξεδιπλώσετε το smartphone. Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, δε, μπορείτε ακόμη και να βλέπετε στην οθόνη αυτή τις selfies σας πριν πατήσετε το κουμπί της λήψης.

Jenny.Gr

Μία ακόμη πολύ σημαντική αλλαγή είναι το Flex Hinge, ένας νέος μηχανισμός που κάνει το τηλέφωνο να κλείνει εντελώς όταν οι δύο πλευρές έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει πως τα δύο μέρη της εσωτερικής οθόνης εφάπτονται μεταξύ τους, μειώνοντας έτσι το συνολικό πάχος του νέου smartphone που θα μπαίνει πλέον ακόμη πιο εύκολα στην τσέπη ή την τσάντα. Σε ό,τι αφορά την προστασία, το Samsung Galaxy Z Flip5 καλύπτεται εξωτερικά από Corning Gorilla Glass Victus 2 και είναι αδιάβροχο βάσει IPX8, άρα θα μπορείτε να το έχετε άφοβα μαζί σας στις διακοπές σας, στη θάλασσα ή και στην πισίνα. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα υλικά του, έχουν χρησιμοποιηθεί φέτος διπλάσια επιμέρους τμήματα που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Ανανέωση είχαμε στη σειρά και για το Galaxy Z Fold5. Εδώ η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το σύστημα δίπλωσης που κάνει τις δύο οθόνες να εφάπτονται όταν κλείνει και να το κάνουν συνολικά πιο άνετο στο κράτημα. Η οθόνη του είναι 30% πιο φωτεινή από το περσινό μοντέλο, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη κι αν βρίσκεστε κάτω από τον ήλιο. Αν τώρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ανανεωμένο S Pen, θα δείτε ότι η νέα έκδοση είναι πιο λεπτή και μπορεί να τοποθετηθεί και ιδανικά μέσω της νέας επίσημης θήκης μεταφοράς/προστασίας της Samsung, στο πίσω τμήμα.

Σημαντικές αλλαγές έχουμε και σε επίπεδο λογισμικού, με την Samsung να βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία της μπάρας εργασιών για να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες πρόσφατες εφαρμογές και να υποστηρίζει καλύτερα τη λειτουργία drag-and-drop με τη χρήση πολλών δακτύλων. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, η νέα ναυαρχίδα έρχεται με 256GB αποθηκευτικό χώρο. Τόσο αυτό, όσο και το Galaxy Flip5 αξιοποιούν το πανίσχυρο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset.

H επίσημη κυκλοφορία των δύο νέων foldables έχει προγραμματιστεί για τις 11 Αυγούστου και όσοι κάνουν από σήμερα προ-παραγγελία θα έχουν δωρεάν αναβάθμιση στο μοντέλο με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Για όσους θελήσουν τα πιο «μεγάλα» μοντέλα σε επίπεδο αποθηκευτικού χώρου, «τρέχει» στην περίοδο της προ-παραγγελίας μια ειδική έκπτωση. Παράλληλα, η Samsung Electronics Hellas προσφέρει και σε αυτό το λανσάρισμα ένα κουπόνι έξτρα χρηματικού ποσού για όσους θέλουν να επιστρέψουν ένα παλαιότερο smartphone τους.

Τα νέα εντυπωσιακά tablets

Παράλληλα με τα smartphones, παρουσιάστηκε και η ανανεωμένη σειρά tablets με τρία νέα Galaxy Tab S9. Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy Tab S9, Tab S9+ και Tab S9 Ultra, τα οποία έρχονται να συνεχίσουν την πορεία των επιτυχημένων μοντέλων στη σειρά Tab S8. Το S9 είναι το μικρότερο με οθόνη 11 ιντσών, ενώ ακολουθεί το Galaxy Tab S9+ στις 12.4 ίντσες και το Tab S9 Ultra στις 14.5 ίντσες.

Jenny.Gr

Τα τρία μοντέλα έχουν οθόνη Dynamic AMOLED 2x με πιο «βαθύ» μαύρο και καλύτερη αντίθεση και τεχνολογία Vision Booster που ενισχύει την απόδοση της εικόνας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτός στο μέρος που βρίσκεστε. Τα ηχεία του είναι 20% μεγαλύτερα, ενώ το πιο εντυπωσιακό νέο χαρακτηριστικό είναι η αδιαβροχοποίηση κατά IP68 που ναι μεν προστατεύει τη χρήση του σε επαφή με το νερό, αλλά υποστηρίζει μέχρι και λειτουργία της συσκευής κάτω από την επιφάνειά του!

Τα ρολόγια που ανανεώνονται σημαντικά

Δύο νέα «έξυπνα» ρολόγια παρουσιάστηκαν από την Samsung φέτος, που είναι ουσιαστικά δύο εκδόσεις για τη σειρά Galaxy Watch6: το βασικό μοντέλο και το Galaxy Watch6 Classic. To Watch 6 διατίθεται σε δύο διαστάσεις (40mm και 44mm), ενώ το Watch6 Classic σε 43mm και 47mm. To μοντέλο Classic επαναφέρει τη μηχανική περιστρεφόμενη στεφάνη που λειτουργεί και ως μηχανισμός επιλογής μεταξύ των εικονιδίων του λειτουργικού, χωρίς να χρειάζεται να πατάτε πάνω στην οθόνη δηλαδή.

Jenny.Gr

Αυτά είναι και τα μεγαλύτερα Galaxy Watches που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Samsung και τα πρώτα με λειτουργικό WearOS 4, με το οποίο θα προσφέρεται καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας και περισσότερες νέες λειτουργίες. Μία από αυτές είναι και η εις βάθος ανάλυση του ύπνου σας, που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το πως και πόσο κοιμάστε, αλλά και το τι μπορείτε να κάνετε για να ξεκουράζεστε όπως πρέπει το βράδυ.

Για τους λάτρεις της γυμναστικής, τέλος, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προγράμματα που υποστηρίζονται για να έχετε πάντα ξεκάθαρη εικόνα της άσκησής σας. Για όσες φίλες της Samsung ενδιαφέρονται, τα νέα ρολόγια προσφέρουν μέχρι και λεπτομερή καταγραφή του κύκλου τους, με όλες τις σχετικές πληροφορίες που θα τις βοηθούν κάθε μήνα.

Unpacked: το event με τους καλεσμένους super stars

Η εκδήλωση αποκάλυψης των νέων συσκευών ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και με πάνω από 1700 καλεσμένους στον εκθεσιακό χώρο COEX. Εκεί, συγκεντρώθηκαν ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, ενώ ο πρόεδρος της Samsung Electronics, TM Roh, χαιρέτησε στην ομιλία του και μερικούς από τους κορυφαίους Κορεάτες σελέμπριτι, όπως οι SUGA, TWICE, Jeongyeon, Stray Kids και Jang Won Young. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, όλοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα προϊόντα και όπως είδαμε, τα φλας… πήραν φωτιά.

Jenny.Gr

TAGS