UPDATE

Κρήτη: Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της και θυμίζουν Καραϊβική


JTeam

17 Αυγούστου 2023

Κρήτη: Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της και θυμίζουν Καραϊβική
Ένα μοναδικό αφιέρωμα - οδοιπορικό στις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, είναι η Κρήτη με μία ακτογραμμή που εκτείνεται σε περίπου 1.000 χλμ γεμάτη μοναδικές παραλίες για όλα τα γούστα.

Παραλίες με απόκρημνους βράχους, με καταγάλανα κρυστάλλινα ή πράσινα νερά, με βλάστηση ή χωρίς, ερημικές ή πολυσύχναστες. Το CN Traveller, προχώρησε σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις 11 πιο όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Αγιοφάραγγο

Jenny.Gr

Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης κάτω από ένα υπέροχο φαράγγι. Το Αγιοφάραγγο μεταφράζεται ως «Φαράγγι των Αγίων». Μπορείτε να φτάσετε εδώ με πλοίο είτε από τα Μάταλα είτε από την Αγία Γαλήνη, αλλά ο πιο συναρπαστικός τρόπος είναι να φτάσετε με τα πόδια, σε μία πεζοπορία 45 λεπτών που σας οδηγεί μέσα στα κάθετα τείχη του φαραγγιού από όπου θα βγείτε στην παραλία με τα άψογα γαλάζια νερά της.

Γλυκά Νερά

Jenny.Gr

Τα Γλυκά Νερά είναι γνωστά για τα κατάλευκα βότσαλα και τα πεντακάθαρα βαθιά τιρκουάζ νερά. Μπορείτε να δοκιμάσετε την πεζοπορία 30 λεπτών κατά μήκος του μονοπατιού από τη Χώρα Σφακίων είτε να πάρετε ένα θαλάσσιο ταξί για τις κακοτράχαλες ακτές της. Μεταφραζόμενο ως «γλυκό νερό», το όνομά της είναι εμπνευσμένο από το δροσερό νερό που αναβλύζει από τις πηγές.

Βουλολίμνη

Η Βουλολίμνη είναι μια πανέμορφη φυσική «πισίνα» που βρίσκεται μισό χιλιόμετρο βορειοδυτικά του βυζαντινού μοναστηριού της Χρυσοσκαλίτισσας στη δυτική ακτή του νησιού. Καλά προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν συχνά στην περιοχή και με μια σμαραγδένια λάμψη στα ήρεμα νερά της, η Βουλολίμνη είναι ένα συγκλονιστικό μέρος για μπάνιο.

Δείτε περισσότερα στο Reader.gr