UPDATE

Από τον Ευριπίδη έως τον Αριστοφάνη: 10+1 παραστάσεις αρχαίου δράματος που περιοδεύουν


JTeam

19 Αυγούστου 2023

Από τον Ευριπίδη έως τον Αριστοφάνη: 10+1 παραστάσεις αρχαίου δράματος που περιοδεύουν
Κάθε καλοκαίρι το αρχαίο δράμα “πρωταγωνιστεί” στα ανοιχτά θέατρα της χώρας και για τον λόγο αυτό εμείς συγκεντρώσαμε έντεκα περιοδεύουσες παραστάσεις εμβληματικών έργων αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας που φέτος θα τραβήξουν αναμφισβήτητα την προσοχή σας

Καλοκαίρι για τους απανταχού θεατρόφιλους σημαίνει παρακολούθηση παραστάσεων αρχαίου δράματος στα ανοιχτά θέατρο όλης της χώρας. Είναι η κατεξοχήν εποχή που οι εμβληματικοί αρχαίοι τραγικοί και κωμικοί ποιητές, με τις διαχρονικές ιδέες και τον πανανθρώπινο λόγο, “συνομιλούν” με το σήμερα μέσα από τη φρέσκια και ανανεωτική ματιά των σύγχρονων σκηνοθετών. Είναι η εποχή των μεγάλων πολιτιστικών φεστιβάλ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι η εποχή της Επιδαύρου.

Για τον λόγο αυτό εμείς συγκεντρώσαμε έντεκα παραστάσεις εμβληματικών έργων αρχαίας κωμωδίας και τραγωδίας που θα παρουσιαστούν φέτος σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και αναμένεται να τραβήξουν αναμφισβήτητα την προσοχή σας.

Οι «Επιδαύριες» παραστάσεις

“Ιππόλυτος” του Ευριπίδη

Jenny.Gr

Μετά το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου και “εγκαινίασε” τα φετινά Επιδαύρια, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά» και σε διάφορους άλλους χώρους στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μια τολμηρή “ματιά” που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν της τραγωδίας του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων, αναβαθμίζοντας το μυθικό μοτίβο της σεξουαλικής επιθυμίας μιας γυναίκας για έναν νεότερο άντρα σε μία αδυσώπητη σύγκρουση ανάμεσα στην ανθρώπινη βούληση και τη θεϊκή δύναμη.
*Παίζουν: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς
Επόμενες παραστάσεις:
Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά και περιοδεία: 18€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών, 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι | Προπώληση: ticketservices.gr.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί της περιοδείας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr