UPDATE

iPhone 15 Pro: Πέντε χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν απ' όλα τα προηγούμενα


Τόνια Τζάφερη

14 Σεπτεμβρίου 2023

iPhone 15 Pro: Πέντε χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν απ' όλα τα προηγούμενα
@appledesign/ instagram
Τα iPhone 15, ακόμη δεν κυκλοφόρησαν, και μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Η παρουσίαση της Apple μπορεί να έληξε, αλλά η συζήτηση γύρω από τα νέα μοντέλα των iPhone 15 ανοίγει όλο και περισσότερο. Και αυτό συμβαίνει καθώς πολλά χαρακτηριστικά τους, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού, με την συζήτηση να εστιάζει στα βασικά χαρακτηριστικά των κινητών, τα οποία βλέπουμε για πρώτη φορά. Ποια είναι αυτά;

Πριν πάμε σε αυτά, ας πάρουμε μια στιγμή για το νέο iPhone 15 σε παστέλ ροζ απόχρωση:

Τώρα, σχετικά με τα iPhone 15 Pro:

  • Νέος φορτιστής


Στο επίκεντρο βρίσκεται ο νέος φορτιστής, καθώς στο πακέτο του κινητού δεν θα είναι ο ίδιος που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η Apple αναγκαστικά μετέτρεψε τους φορτιστές της σε USB-C καλώδια, μετά από νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για κοινούς φορτιστές.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό νόμο: Όλες οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον ίδιο φορτιστή με τη συγκεκριμένη υποδοχή που θα είναι κοινός για τα iPhone, τα iPad και τους υπολογιστές Mac. Μη έχοντας άλλη επιλογή, η Apple υπέκυψε στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά αντί να διευκολύνει πλήρως τους κατόχους iPhone, βρήκε «ένα παραθυράκι» προς δικό της όφελος.

Πιο αναλυτικά, τα USB-C καλώδια που θα περιλαμβάνονται στα iPhone 15 θα είναι μεν Type-C αλλά με ταχύτητες επιπέδου USB 2.0 και όχι USB 3.0, παρά το γεγονός ότι τα Pro/Pro Max υποστηρίζουν το γρηγορότερο πρότυπο ταχύτητας. Στα κουτιά των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max δε θα περιλαμβάνεται το απαιτούμενο USB Type-C 3.0 καλώδιο για υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, όπως το να μεταφέρουν αρχεία ή να καταγράφουν ProRes βίντεο σε 4K60 σε εξωτερικό δίσκο. Επομένως εάν θέλουν οι κάτοχοι των 15 Pro και 15 Pro Max μοντέλων και να επιτύχουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 10Gbps θα πρέπει να αγοράσουν ξεχωριστά ένα USB-C 3.0 καλώδιο. Ειδάλλως θα μείνουν με την αργή μεταφορά δεδομένων των ταχυτήτων USB 2.0 που φτάνουν τα 480Mbps. Στο online κατάστημα της Apple υπάρχει ήδη ένα νέο Thunderbolt 4 USB-C Pro καλώδιο που υποστηρίζει γρηγορότερη μεταφορά αρχείων από τα iPhone 15 Pro στα Mac. Το κόστος του ανέρχεται στα $69 για το 1μ.

  • Εξαιρετικό ζουμ

Πέρα από το φορτιστή όμως, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις, το ενδιαφέρον εστιάζει στις κάμερες του κινητού και κυρίως στο ζουμ που διαθέτουν. Στα χαρακτηριστικά του iPhone 15 Pro, αναφέρονται οι νέοι και καλύτεροι φακοί ζουμ και όσοι έχουν την ευκαιρία να τους δοκιμάσουν από τους πρώτους, δεν κρύβουν τον εντυπωσιασμό τους. Αν αγαπάς τις κοντινές λήψεις και χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου το ζουμ, το iPhone 15 Pro, έχει να σου προσφέρει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα της αγοράς.

Jenny.Gr
@appledesign/ instagram

  • Κατασκευή από τιτάνιο, αλλά πιο ελαφρύ από ποτέ

Ένα τρίτο χαρακτηριστικό του iPhone 15 Pro, το οποίο ξεχωρίζει είναι η κατασκευή του από τιτάνιο. Για να καταλάβεις για τι υλικό πρόκειται, είναι το ίδιο υλικό που φέρει το ρομποτικό όχημα της NASA, Mars Rover, το οποίο πραγματοποιεί τα ταξίδια του στον καυτό, πλανήτη του Άρη. Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για ένα υλικό το οποίο η Apple δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά σε κάποιο από τα μοντέλα της, οι καταναλωτές δίνουν έμφαση στο ανάγλυφο ματ φινίρισμα, το οποίο εντυπωσιάζει.

Jenny.Gr
@appledesign/ instagram
  • Νέος επεξεργαστής Α17 για ατελείωτο gaming

Δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε και το ενδιαφέρον της Apple για τον gaming κόσμο -ένα ενδιαφέρον το οποίο επιβεβαιώνει πιο έντονα από ποτέ με την νέα σειρά των iPhone 15. H Apple αξιοποιεί τη δύναμη των νέων κινητών, τα οποία διαθέτουν νέο επεξεργαστή A17 Pro, και κάνει ένα σημαντικό βήμα για το mobile gaming, φέρνοντας μεγάλα παιχνίδια, με αρκετές απαιτήσεις σε τεχνικά χαρακτηριστικά στην οθόνη του smartphone μας. Είναι γνωστό πως τα προγράμματα των video games είναι αρκετά «βαριά» για τα κινητά και γι' αυτό οι χρήστες επιλέγουν μόνο υπολογιστές. Πλέον όμως, θα μπορούν να απολαμβάνουν το gaming από το κινητό τους, χωρίς να κρασάρει ή να κολλάει το λογισμικό.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε ότι στα iPhone 15 Pro θα έρθουν και τα εξής παιχνίδια: Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake, Death Stranding και Assassin’s Creed Mirage.

  • Κουμπί προσαρμογής

Τέλος το κουμπί κλειδώματος, θα έχει πολλές περισσότερες επιλογές απ' ότι φαντάζεσαι. Δεν θα λειτουργεί μόνο ως κλείδωμα οθόνης, αλλά θα μπορείς να το ρυθμίσεις με βάση τις δικές σου προτιμήσεις, είτε για να σετάρεις το ξυπνητήρι σου, είτε για να βάζεις το κινητό σου σε «sleep mode», είτε για ένα σωρό ακόμη επιλογές που σου προσφέρονται με μια μόνο κίνηση. Μέχρι τώρα, τα πλαϊνά κουμπιά στα iPhones, λειτουργούσαν μόνο ως σίγαση ή κλείσιμο στην κλήση.

Jenny.Gr
@appledesign/ instagram

Oι προπαραγγελίες για τα νέα κινητά τηλέφωνα και ρολόγια έχουν ξεκινήσει, και αναμένεται να φτάσουν στα καταστήματα στις 22 Σεπτέμβρη.

Δες αναλυτικά τα 5 νέα βασικά χαρακτηριστικά του iPhone 15 Pro