UPDATE

Κριστίν Σινκλέρ: Η κορυφαία διεθνής σκόρερ στον κόσμο αποσύρεται από την Εθνική Καναδά


JTeam

21 Οκτωβρίου 2023

Κριστίν Σινκλέρ: Η κορυφαία διεθνής σκόρερ στον κόσμο αποσύρεται από την Εθνική Καναδά
Η αρχηγός της Καναδά και η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών σε διεθνές επίπεδο, Κριστίν Σινκλέρ, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα γυναικών

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, με 127 γκολ σε 203 αγώνες (and still counting) έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στο διεθνές ποδόσφαιρο στους άνδρες. Όμως μια Καναδή ποδοσφαιρίστρια τον ξεπερνά παρότι μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό. Ο λόγος για την αρχηγό του Καναδά Κριστίν Σινκλέρ.

Η 40χρονη, που οδήγησε τη χώρα της στο πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, έχει σκοράρει ρεκόρ 190 γκολ για τη χώρα της σε 327 παιχνίδια, θα συνεχίσει να παίζει σε επίπεδο συλλόγων με την Πόρτλαντ Θορνς την επόμενη σεζόν αλλά αποφάσισε ότι το «ταξίδι» της με το εθνόσημο θα ολοκληρωθεί.

Η Σινκλέρ θα παίξει σε δύο ακόμα αγώνες για τον Καναδά - που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο - πριν αποσυρθεί. «Δεν μπορείς να παίζεις για πάντα», είπε. «Φαίνεται ότι είναι μια καλή στιγμή για να γίνει».

«Μπορώ να σταθώ εδώ και να ξέρω ότι έχω κάνει κυριολεκτικά ό,τι μπορώ και έχω δώσει τα πάντα σε αυτήν την εθνική ομάδα από τότε που ήμουν 16 ετών», είπε στον Καναδικό Τύπο. «Όσον αφορά το τι έχω κάνει και γνωρίζοντας τη δουλειά που έχω βάλει σε αυτό, δεν έχω μετανιώσει. Ξέρω ότι έχω κάνει ό,τι μπορούσα για όσο διάστημα μπορούσα και η ομάδα είναι σε καλά χέρια τώρα...».

Σε μεγάλες διοργανώσεις, έχει σκοράρει 10 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, 12 γκολ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα 46 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις του CONCACAF.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr