Γιορτάστε το φθινόπωρο με νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές με βάση τον καφέ της Lavazza
Branded Content Team
8 Νοεμβρίου 2023
![Γιορτάστε το φθινόπωρο με νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές με βάση τον καφέ της Lavazza](/sites/default/files/public/styles/article_1025x1025/public/2023-11/ChocoDateShake-2%20%281%29.jpg?itok=bWzLsMfu)
Αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη για να απολαύσετε τον χρόνο που περνάτε στο σπίτι με τους φίλους και την οικογένεια, απολαμβάνοντας νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές! Τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα από τα φθινοπωρινά ροφήματα καφέ της Lavazza.
Η Lavazza, η διεθνούς φήμης ιταλική εταιρεία καφέ, σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την εποχή του φθινοπώρου και τα χρώματά του, με μερικές γευστικές και απολαυστικές συνταγές της Lavazza !Μπείτε στο πνεύμα του φθινοπώρου με την εποχιακή επιλογή γευστικών φθινοπωρινών συνταγών της Lavazza!
Chocolate Mocha
Συστατικά:
- 2 εσπρέσο - 25/30 ml το καθένα
- αφρόγαλα - 160 ml (80% γάλα - 20% αφρός)
- Ζεστή σοκολάτα - 75 ml
- Σκούρο κακάο - 0,1 g
- Κρέμα γάλακτος - 70 g (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
- Ετοιμάστε τον εσπρέσο σε ένα μεγάλο ποτήρι (μέγεθος 350ml)
- Προσθέστε τη ζεστή σοκολάτα
- Πασπαλίστε με πικρό κακάο
- Ολοκληρώστε προσθέτοντας το αφρόγαλα
- Επιλογή: ρίξτε λιγότερο γάλα και ολοκληρώστε με σαντιγί
Turmeric – black pepper Cappuccino
Συστατικά:
- Γάλα πλήρες– 100 ml - Espresso - 25 ml (προτεινόμενη κάψουλα η Lavazza Qualità Oro)
- Κουρκουμάς σε σκόνη - μισό κουταλάκι του γλυκού
- Θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι - 1 πρέζα
- Μέλι - 10 g
- Γάλα με πλήρη λιπαρά - 100 ml
Προετοιμασία:
- Προσθέστε το μέλι στο φλιτζάνι καπουτσίνο
- Φτιάξτε τον εσπρέσο από πάνω και ανακατέψτε τον καλά
- Προσθέστε τη σκόνη κουρκουμά στο γάλα και δημιουργήστε αφρό με το Milk UP (ρύθμιση για καπουτσίνο) ή με οποιοδήποτε χειροκίνητο αφροποιητή
- Ρίξτε το γάλα στην κορυφή του εσπρέσο
- Διακοσμήστε την κορυφή με μια πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
Sweet Lime Moka
Συστατικά:
- Αλεσμένος καφές Κολομβίας - 15 gr (προτεινόμενη η κάψουλα Lavazza Qualità Oro)
- Νερό - 120 ml
- Ροζ πιπέρι - 2 gr
- Μέλι ανθέων - 15 gr
- ξύσμα λάιμ - 2 gr
Προετοιμασία:
- Γεμίστε το μπόιλερ με νερό μέχρι τη στάθμη της βαλβίδας.
- Βάλτε τον αλεσμένο καφέ στο καλάθι και τοποθετήστε το στο μπόιλερ
- Βιδώστε τον συλλέκτη και προσθέστε μέλι, λάιμ και ροζ πιπέρι καλαμποκιού
- Φτιάξτε το δοχείο moka
Για το φινίρισμα:
- Μόλις ετοιμαστεί, ανακατέψτε τον καφέ για να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις
- Τοποθετήστε φύλλα φρέσκιας μέντας στο στόμιο του συλλέκτη και σερβίρετε
- Σερβίρετε με ένα λεπτό και μικρό σουρωτήρι για κοκτέιλ
- Αδειάστε τον καφέ στα φλιτζάνια εσπρέσο μέσα από το σουρωτήρι
Choco-Date Espresso Shake
Συστατικά:
- Μεγάλες χουρμάδες - 4 τεμάχια
- Γάλα καρύδας - 160 ml
- Διπλός εσπρέσο - 50 ml (προτεινόμενη η Lavazza κάψουλα Crema e Gusto)
- Κατεψυγμένη μπανάνα - 1 φλιτζάνι
- Ταχίνι - 1,5 κουταλιά της σούπας
- Σκόνη κακάο - 1,5 κουταλιά της σούπας
- Εκχύλισμα βανίλιας - 1,5 κουταλάκι του γλυκού
Προετοιμασία:
- Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ (τοποθετήστε τον εσπρέσο τελευταίο)
- Ανακατέψτε και ρίξτε το στο ποτήρι
- Διακοσμήστε με μια κουταλιά ταχίνι και θρυμματισμένους κόκκους καφέ