UPDATE

Ποδόσφαιρο γυναικών: Η εθνική ομάδα της Σλοβενίας συμφώνησε σε ίσες συνθήκες αμοιβής και εργασίας


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2023

Ποδόσφαιρο γυναικών: Η εθνική ομάδα της Σλοβενίας συμφώνησε σε ίσες συνθήκες αμοιβής και εργασίας
Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας γυναικών της Σλοβενίας ήρθαν σε συμφωνία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας (NZS) που τους παρέχει όρους εργασίας και αμοιβές ίσες με αυτές της εθνικής ομάδας ανδρών!

Την περασμένη Παρασκευή (15/12), η σλοβενική ένωση παικτών SPINS ανακοίνωσε την ιστορική συμφωνία των διεθνών παικτριών της χώρας με την Ομοσπονδία για ίσους όρους εργασίας και αμοιβής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια σχεδόν τετραετής προσπάθεια από την πλευρά των παικτριών και την Ένωσή τους για να διευθετηθούν τα ζητήματα που είχαν θέσει επί τάπητος.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο αγώνας των γυναικών κορυφώθηκε με μια επιστολή που έγραψαν στην ηγεσία του NZS στην οποία εξέταζαν τις σημαντικές διαφορές στη μεταχείριση των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών που είχαν αρνητική επίδραση στην απόδοσή τους. Οι γυναίκες έπρεπε να αντιμετωπίσουν κακές συνθήκες και εγκαταστάσεις τόσο για προπόνηση όσο και για αγώνες, ακατάλληλες συνθήκες μετακίνησης, κακή προετοιμασία, άναρχη τροφοδοσία και, πάνω απ' όλα, την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του προπονητή της εθνικής ομάδας και του επιτελείου του, τους οποίους κατηγόρησαν για εκφοβισμό, σεξισμό και ρατσισμό μεταξύ άλλων.

Τα περισσότερα ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί από την NZS, η οποία αντικατέστησε το τεχνικό επιτελείο και ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την εθνική ομάδα γυναικών που καλύπτει τις ανάγκες των παικτριών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen