UPDATE

Sundance 2024: 6 πολυαναμενόμενες ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο φεστιβάλ


JTeam

18 Ιανουαρίου 2024

Sundance 2024: 6 πολυαναμενόμενες ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο φεστιβάλ
Το φεστιβάλ που περιμένει η indie κοινότητα είναι σχεδόν εδώ

Την ώρα που ασχολούμαστε με Emmys, Χρυσές Σφαίρες και βάζουμε στοιχήματα για τις υποψηφιότητες των φετινών Oscars, το φεστιβάλ που περιμένει η indie κοινότητα πλησιάζει. Το Sundance 2024 θα γίνει σήμερα το βράδυ και είναι πολλά τα έργα που θα ξεχωρίσουν.

Στη φετινή διοργάνωση, headliner θα είναι η Κρίστεν Στιούαρτ όχι απλώς επειδή θα βραβευθεί, αλλά επειδή θα παρουσιαστούν δύο δικά της projects: το Love Lies Bleeding και το Love Me. Είναι κι άλλοι τίτλοι που αξίζουν την προσοχή μας, ωστόσο, στις οποίες πρωταγωνιστούν κορυφαία ονόματα, ανάμεσά τους ο Πέδρο Πασκάλ, ο Σεμπάστιαν Σταν, η Σόρσια Ρόναν, ο Κίραν Κάλκιν και η Τζουν Σκουίμπ.

Παρακάτω, θα δούμε τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του φετινού lineup.

Super/Man

Ο άνθρωπος από ατσάλι επιστρέφει, αυτήν τη φορά σε ντοκιμαντέρ. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από το πώς ο Κρίστοφερ Ριβ έγινε ο πιο αγαπημένος κινηματογραφικός υπερήρωας, ξεκινώντας από το μηδέν.

Love Lies Bleeding και Love Me

Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι κλασική θαμώνας του Sundance, καθώς εκεί παρουσιάστηκαν πρώτη φορά ταινίες της, ανάμεσά τους το The Runaways στο οποίο υποδύθηκε την Τζόαν Τζέτ. Τώρα, θα τη δούμε στο Love Lies Bleeding, στο οποίο υποδύεται μία υπεύθυνη γυμναστρίου, τη Λου, η οποία ερωτεύεται μία bodybuilder (Κέιτι Ο’Μπράιαν). Θα τη δούμε και στο Love Me, μία αλλόκοτη ιστορία αγάπης που λαμβάνει χώρα καιρό μετά την εξαφάνιση των ανθρώπων από τη γη.

Thelma

Η ταινία που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν. Στα 94 της χρόνια, η Τζουν Σκουίμπ γίνεται πρωταγωνίστρια για πρώτη φορά στην επταετή καριέρα της. Στο Thelma, αναζητά τους ανθρώπους που της έκλεψαν τα χρήματα μέσω μιας τηλεφωνικής απάτης. Βασισμένη στην πραγματική εμπειρία της ίδιας της γιαγιάς του σεναριογράφου και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, Τζος Μαργκόλιν, και με πρωταγωνιστές τους Πάρκερ Πόζι, Κλαρκ Γκρεγκ, Φρεντ Χέτσινγκερ και τον θρύλο του Shaft, Ρίτσαρντ Ράουντρι, στην τελευταία του εμφάνιση, η ταινία υπόσχεται γέλιο, μια σχεδόν αιωνόβια σταρ δράσης και ίσως και μερικά δάκρυα.

Freaky Tales

Οκλαχόμα, 1987. Τέσσερις ιστορίες, άσχετες μεταξύ τους – μία από αυτές περιλαμβάνει την κόντρα μίας ομάδας πανκ εφήβων με νεοναζί. Το cast αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, με διασημότερους τους Πέδρο Πασκάλ, Τζέι Έλις και Ντόμινικ Θορν.

Presence

Μία ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σόντερμπεργκ και πρωταγωνιστές τους Λούσι Λιου, Τζούλια Φοξ και Κρις Σάλιβαν. Θα δούμε την ιστορία μίας οικογένειας που ζει ήρεμα, σε ένα σπίτι στα προάστια και, ξαφνικά, βιώνει τον απόλυτο τρόμο εξαιτίας μίας οντότητας που κανείς δεν μπορεί να δει.

The Outrun

Η ταινία είναι βασισμένη στην ομότιτλη αυτοβιογραφία της Έιμι Λίπτροτ, η οποία συνυπογράφει το σενάριο, και εξερευνά τις ψυχικές, σωματικές και συναισθηματικές πτυχές του αλκοολισμού, αλλά και την απεξάρτηση. Η Σόρσια Ρόναν υποδύεται τη Ρονα, μία έξυπνη και πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια βιολογίας που επιστρέφει στη Σκωτία μετά από μία δεκαετία που ζούσε στο Λονδίνο. Στην πόλη, πέρασε δύσκολα, με τρόπους που δεν μπορεί καν να θυμηθεί. Στην πατρίδα της, αρχικά αγνοεί τους δαίμονές της, όμως αποφασίζει να τους αντιμετωπίσει και να βρει τρόπο να ζήσει νηφάλια και ευτυχισμένη. Παράλληλα, βοηθά τον διπολικό πατέρα της.