UPDATE

Η Ντίβια Ντέσμουκ άνοιξε το θέμα του σεξισμού στο σκάκι: «Ο κόσμος επικεντρώνεται στα μαλλιά μου ή τα ρούχα μου, όχι στο παιχνίδι»


JTeam

8 Φεβρουαρίου 2024

Η Ντίβια Ντέσμουκ άνοιξε το θέμα του σεξισμού στο σκάκι: «Ο κόσμος επικεντρώνεται στα μαλλιά μου ή τα ρούχα μου, όχι στο παιχνίδι»
Η 18χρονη Ινδή σκακίστρια, Ντίβια Ντέσμουκ, προκάλεσε μια συζήτηση σχετικά με τη στάση απέναντι στις γυναίκες στο σκάκι όταν έκανε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφερόταν στις εμπειρίες της

Η Ντίβια Ντέσμουκ, η οποία είναι International Master (ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος στο σκάκι), δήλωσε ότι τα σκακιστικά της βίντεο συχνά δέχονταν σχόλια που επικεντρώνονται στην εμφάνισή της και όχι στα παιχνίδια της.

«Είναι μια θλιβερή αλήθεια για τις γυναίκες που παίζουν σκάκι, [οι άνθρωποι] συχνά παραβλέπουν πόσο καλές είναι στην πραγματικότητα και εστιάζουν σε κάθε άσχετο πράγμα», έγραψε, προσθέτοντας ότι ήθελε να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό εδώ και αρκετό καιρό.

«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα σε προσωπικό επίπεδο είναι αυτό το τουρνουά που έπαιξα. Εκεί έπαιξα μερικά για τα οποία ένιωσα πολύ καλά και ήμουν περήφανη [για τον τρόπο που έπαιξα] και έπειτα μου είπαν πως το κοινό ούτε που ασχολήθηκε με τα παιχνίδια αλλά αντιθέτως εστίασε σε κάθε τι άσχετο στον κόσμο όπως τα ρούχα μου, τα μαλλιά μου, η προφορά μου και κάθε άσχετο πράγμα. Λυπήθηκα όταν το άκουσα και νομίζω πως αυτή είναι η λυπηρή αλήθεια, ότι οι άνθρωποι όταν παίζουν οι γυναίκες δεν ασχολούνται με το πόσο καλές είναι και το παιχνίδι που παίζουν και τη δύναμή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen