UPDATE

«Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία»: Μια βαθιά υπόκλιση στη νεότητα της Κάλλας


JTeam

11 Μαρτίου 2024

«Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία»: Μια βαθιά υπόκλιση στη νεότητα της Κάλλας
Στo 26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ο πρώτος φεστιβαλικός σταθμός του ντοκιμαντέρ της Λυρικής Σκηνής με την υπογραφή των Βασίλη Λούρα και Μιχάλη Ασθενίδη και την υποστήριξη της ΔΕΗ

Ανήμερα της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση της, στις 2 Δεκεμβρίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή πρόβαλε το, σε παραγωγή της, ντοκιμαντέρ «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Τα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας» σε ιδέα, έρευνα και σενάριο του Βασίλη Λούρα και συν-σκηνοθεσία του ιδίου και του κινηματογραφιστή Μιχάλη Ασθενίδη. Η προβολή ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης στο πλαίσιο του επετειακού έτους Unesco Μαρία Κάλλας 2023 που υλοποιήθηκε με τη χορηγία της ΔΕΗ.

Στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν, η ταινία συζητήθηκε πολύ: Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του ελληνικού και ευρωπαϊκού Τύπου, προβλήθηκε στη γαλλική τηλεόραση και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, προβάλλεται ως spotlight στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – που φέτος διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τη ΔΕΗ.

Θα είναι το πρώτο από τα Φεστιβάλ (δικαιωματικά μάλλον) που θα φιλοξενήσει την ταινία, καθώς υπάρχει αναμονή για τη συμμετοχή σε μια σειρά από αντίστοιχες διοργανώσεις παγκοσμίως. «Ελπίζουμε να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Είναι πολύ σημαντικό ν’ αναγνωρίζεται η δουλειά μας και πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Εύχομαι και μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Μετά τη Θεσσαλονίκη, θα προβληθεί στο Βερολίνο, στο Greek Film Festival in Berlin, στις 21 και 22 Μαρτίου» σημειώνει ο σκηνοθέτης της Μιχάλης Ασθενίδης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr