UPDATE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας


JTeam

29 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Ο κύβος ερρίφθη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου έκρινε ομόφωνα το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον θάνατο της μεγαλύτερης από τις τρεις κόρες της, της Τζωρτζίνας, μετά από 16 μήνες που η δικαστική υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακόμα, το δικαστήριο απέδωσε στη μητέρα από την Πάτρα την κατηγορία για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Να σημειωθεί, πως η πρόταση της Εισαγγελέως - που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο - βρήκε απόλυτα σύμφωνο το δικαστήριο. Αν, λοιπόν, δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στη Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη.

Στην ανακοίνωση της απόφασης για την ενοχή της, η μητέρα από την Πάτρα παρέμεινε αμίλητη και ανέκφραστη. Μπορεί για ενάμιση χρόνο να προσπαθούσε να πείσει για την αθωότητά της το δικαστήριο, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

«Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του αγλαια Κυριάκου.Των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ανέφερε η Πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε πως δεν θα ζητήσει κάποιο ελαφρυντικό για την εντολέα του.