UPDATE #NOW

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αίτημα αποφυλάκισης, η 9ωρη απολογία και οι δηλώσεις της μητέρας της


JTeam

6 Απριλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αίτημα αποφυλάκισης, η 9ωρη απολογία και οι δηλώσεις της μητέρας της
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Η στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου γίνεται όλο και πιο προκλητική - Τώρα, ζητά να αποφυλακιστεί

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και μεταφορά της σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, οι δικηγόροι της αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος, το παραπάνω αίτημα βασίζεται σε στοιχεία του υπομνήματος που κατατέθηκε στην ανακρίτρια, σύμφωνα με τα οποία την ώρα που επήλθε ο θάνατος της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή», φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της εννιάωρης απολογίας της στην ανακρίτρια Αθηνών. Επέμεινε πως είναι αθώα, ενώ έκανε λόγο για ιατρικό λάθος.

«Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», φέρεται να δήλωσε.

Σχετικά με όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας που έγιναν εκτός ΜΕΘ, φέρεται να υποστήριξε ότι συνέβησαν «επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής», ενώ ως μητέρα της, εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της στο νοσοκομείο.

«Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να "χάσω" την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου», ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα, ζητώντας να μην προφυλακιστεί.

Όσο για την ψυχρή της στάση, όταν έμαθε για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, εκείνη δικαιολογήθηκε. «Είχα ήδη χάσει δύο παιδιά», είπε.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στη σχέση της με τον πατέρα των παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη. Απέφυγε να μιλήσει αρνητικά για εκείνον, ωστόσο, σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στη ΓΑΔΑ.

«Το παιδί μου είναι αθώο. Είναι το παιδί μου, το ξέρω δεν έχει κάνει τίποτα», δηλώνει η μητέρα της

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στο Star για όσα βγαίνουν στο φως.

«Η Ρούλα όταν το πρωτοάκουσε (για την κεταμίνη) πήγε να μπει στο κινητό της, λίγο πριν τη σύλληψη. Δεν ήξερε τίποτα για την ουσία. Ποτέ δεν είχαμε ακούσει… Ιδιαίτερα η Ρούλα που ήξερε για τα φάρμακα του παιδιού, γιατί έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και στο σπίτι», είπε.

«Είναι κάποιο ιατρικό λάθος. Ούτε οι ώρες συνάδουν με το παιδί μου, έχουν ασάφειες… Υπάρχει σίγουρα σε παιδιατρικό νοσοκομείο αυτή η ουσία. Το νοσοκομείο ξέρει ότι υπήρχε κεταμίνη μέσα. Φυλάσσεται πολύ καλά. Μπορεί να την έβρισκε η Ρούλα οπουδήποτε αυτή την ουσία;»

Έπειτα, χαρακτήρισε την κόρη της ως «πρότυπο μητέρας».

«Μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της αλλά όχι στα παιδιά της. Τα υπεραγαπούσε, τα λάτρευε και ήταν πρότυπο μητέρας. Και τα τρία».

«Την Μαλένα, της είχε πολλή αδυναμία γιατί έλειπε από το σπίτι η πατρική φιγούρα. Όλο το παιδί ζήταγε τη μαμά του. Όταν ήρθε η Ίριδα ήταν θείο δώρο γιατί είχαμε χάσει το άλλο παιδί. Η Τζωρτζίνα είναι ένα κεφάλαιο της Ρούλας, ήταν όλος της ο εαυτός ήταν για αυτό που ζούσε. Μετά το Καραμανδάνειο που της σώσανε το παιδί, έμεινε τετραπληγικό και είπε η Ρούλα, φέρτε μου το παιδί όπως και να είναι. Το θέλω σπίτι μου και τελικά η ίδια η μάνα, έκανε το παιδί να γελάσει».

Η Ελένη επέμενε ότι η 33χρονη είναι αθώα.

«Δεν το έχω ούτε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ξέρω το παιδί μου… Δεν το βάζω στο μυαλό μου, δεν το βάζω σα σενάριο,. Πιστεύω με τους δικηγόρους θα μαζέψουμε όλα τα στοιχεία και η Ρούλα θα βγει αθώα. Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη… Είχε πέσει το ηθικό της γιατί μέσα στης ξέρει ότι είναι αθώα αλλά προδομένη. Μου έλεγε μαμά πάρε με από δω»