UPDATE

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: 5 νέες κυκλοφορίες για μικρούς αναγνώστες


JTeam

2 Απριλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: 5 νέες κυκλοφορίες για μικρούς αναγνώστες
Unsplash/Fang-Wei Lin
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε 5 βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη

Η επαφή με τη λογοτεχνία είναι μία αξία ανεκτίμητη που μας φέρνει σε επαφή με χιλιάδες συναισθήματα και αξέχαστες εικόνες, τροφοδοτώντας απλόχερα τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Και η αλήθεια είναι πως όσο πιο νωρίς ξεκινάει αυτή η επαφή, τόσο πιο ευεργετικά είναι τα αποτελέσματά της!

Για καλή μας τύχη, στην Ελλάδα κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους εκατοντάδες παιδικά βιβλία που εμπνέουν μικρούς και μεγάλους και μας κάνουν να δούμε με μία διαφορετική ματιά, χωρίς φόβο και δεύτερες σκέψεις, τον κόσμο γύρω μας. Ήρωες ατρόμητοι, πλάσματα μυθικά, παιδιά που ανακαλύπτουν την εύκολη ή τη δύσκολη πλευρά της ζωής, γονείς που μεγαλώνουν μαθαίνοντας μαζί με τα παιδιά τους, χρώματα, αρώματα και γλυκές αναμνήσεις, αποτυπωμένες με μεράκι στο χαρτί. Όλα αυτά και άλλα πολλά κρύβει ένα παιδικό βιβλίο, για αυτό και κάθε χρόνο σαν σήμερα, το γιορτάζουμε με αγάπη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr