UPDATE

Baby Reindeer: Στο Twitter, λένε πως βρήκαν τη stalker του Ρίτσαρντ Γκαντ


JTeam

23 Απριλίου 2024

Baby Reindeer: Στο Twitter, λένε πως βρήκαν τη stalker του Ρίτσαρντ Γκαντ
Βρέθηκε η «Μάρθα» του Baby Reindeer;

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ έχει δηλώσει πως ποτέ δεν θα δώσει την πραγματική ταυτότητα της «Μάρθα», της γυναίκας που τον καταδίωκε στο Baby Reindeer. «Την έχουμε αλλάξει σε τέτοιο βαθμό, που πιστεύω ότι ούτε η ίδια δεν θα αναγνώριζε τον εαυτό της», είπε στο GQ. «Αυτό που δανειστήκαμε από εκείνη, είναι η αλήθεια στο συναίσθημα κι όχι το προφίλ της».

Στην πραγματικότητα, ο δημιουργός της σειράς δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται σήμερα η stalker του. Της έχει κάνει περιοριστικά μέτρα, καθώς δεν ήθελε να φυλακιστεί –«δεν θέλω να βάλω στη φυλακή άνθρωπο που είναι τόσο άσχημα σε πνευματικό επίπεδο», είπε στους Times UK.

«Έρχεται κάποιος που μοιάζει πολύ φυσιολογικός, που μοιάζει τέλειος και, σιγά-σιγά, γίνεται όλο και πιο αλλόκοτος. Το stalking είναι νοητική δυσλειτουργία, είναι αρρώστια και εγώ δεν αντιμετώπιζα κάποια που έμοιαζε κακιά. Ένιωθα ότι είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο εύθραυστο, ψυχικά ασθενή, που δεν μπορούσε να σταματήσει επειδή πίστευε ότι αυτό που είχε στο κεφάλι του, ήταν αληθινό».

Οι ντετέκτιβ του X, ωστόσο, έκαναν τη δουλειά πριν από εμάς, για εμάς. Θεωρούν πως βρήκαν tweets της «Μάρθα» από το 2014, στα οποία είχε ταγκάρει τον Ρίτσαρντ Γκαντ. Την ανακάλυψη έκανε ο @MooreFoodPlz.

«Οι κουρτίνες μου θέλουν να τις κρεμάσεις», του έγραψε σε μία ανάρτηση. Σε άλλη, έγραψε «τα tweets σου μου φτιάχνουν το κέφι. Έχω να πάω στο Hawley εδώ και τρία Σάββατα. Το timeline σου είναι καλό!». Εντωμεταξύ, το Hawley ήταν μπαρ στο Κάμντεν στο Λονδίνο.

Ένα TikTok εξηγεί τι συνέβη και ο κόσμος έχει ανησυχήσει. «Πώς διάολο τη βρήκαν;;; Είναι τρομακτικό», σχολίασε κάποιος. Κι είχε δίκιο. Επίσης, τόνισαν ότι ίσως έπρεπε να είχαμε σεβαστεί τον Γκαντ, που ήθελε να διατηρήσει κρυφή την ταυτότητα της «Μάρθα».

Το Baby Reindeer είναι η σειρά του μήνα –και της χρονιάς, ενδεχομένως- κι όχι άδικα. Η υπόθεση μοιάζει απλή: Γυναίκα stalkάρει άντρα. Άντρας φοβάται, πηγαίνει στην αστυνομία και εξιστορεί τον εφιάλτη που ζει. Η ιστορία όχι απλώς σε «ρουφάει» αλλά, επειδή είναι πραγματική, σε κάνει να σκεφτείς ότι μπορεί να συμβεί και σ’ εσένα. Κι ο Ρίτσαρντ Γκαντ που πρωταγωνιστεί, όχι απλώς έγραψε το έργο, αλλά είναι ο ήρωας της πραγματικής αυτής ιστορίας. Τα emails που εμφανίζονται στην οθόνη είναι ακριβώς αυτά που λάμβανε από την αληθινή του stalker κι ο ίδιος κυριολεκτικά υποδύεται τον εαυτό του. Κι αν δεν το έχεις δει, ήρθε η ώρα.