UPDATE

Είναι 102 ετών και δουλεύει 3 φορές την εβδομάδα - Το μυστικό της για ευτυχισμένη ζωή και επιτυχημένη καριέρα


Άννα Καντζηλιέρη

28 Μαΐου 2024

Είναι 102 ετών και δουλεύει 3 φορές την εβδομάδα - Το μυστικό της για ευτυχισμένη ζωή και επιτυχημένη καριέρα
Instagram @rancholapuerta
Έχει ζήσει έναν αιώνα, όμως εξακολουθεί να δουλεύει και ο λόγος δεν είναι οικονομικός

Είτε βρίσκεσαι στα 30 είτε στα 40 είτε στα 50 ίσως να έχεις σκεφτεί έστω και μια φορά πώς θα είναι η ζωή σου, όταν βγεις στη σύνταξη και αποδεσμευτείς από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, εστιάζοντας στην προσωπική εξέλιξη και στην αναψυχή.

Μία γυναίκα από τη βόρεια Αμερική, η Ντεμπόρα Σέκελι έχει συμπληρώσει 102 χρόνια ζωής σε αυτόν τον πλανήτη - δηλαδή πάνω από έναν αιώνα - ωστόσο η παραπάνω σκέψη που αναφέραμε δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό της και ίσως αυτό να είναι το μυστικό της για μια ευτυχισμένη ζωή και μια επιτυχημένη καριέρα.

Η ιστορία της γυναίκας από την Αμερική που είναι 102 ετών και συνεχίζει να εργάζεται

Τι κι αν είναι 102 ετών, τρεις φορές την εβδομάδα βρίσκεται στο γυμναστήριο και στο κέντρο ευεξίας που δημιούργησε με τον σύζυγό της το 1940 και εργάζεται. Μπορεί αυτή η ιδέα να πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως δεν άργησε να έρθει η στιγμή που ο κόσμος το επισκέφτηκε, το εμπιστεύτηκε και τελικά το συνέδεσε με τη χαλάρωσή του. Πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή κέντρα ευεξίας στην Αμερική.

Μέσα στην πάροδο των χρόνων, η Ντεμπόρα Σέκελι χρειάστηκε να περάσει από πολλά πόστα και να κάνει όλες τις δουλειές ήταν απαραίτητες να γίνουν στο σπα, προκειμένου να λειτουργούν όλα σωστά. Από την κηπουρική μέχρι τη διεύθυνση, περνούσαν όλα από τα χέρια τα δικά της και του συζύγου της.

Και μπορεί πλέον η κόρη του ζευγαριού να έχει αναλάβει τα ηνία, ωστόσο η Ντεμπόρα Σέκελι παραμένει ενεργή και, μάλιστα, εργάζεται τρεις φορές την εβδομάδα. Η ίδια δίνει το «παρών» στις διαλέξεις που γίνονται στο κέντρο ευεξίας, συνομιλεί με τους ομιλητές, με τους καλεσμένους και προφανώς με τους πελάτες, ώστε να έχει το κατάλληλο feedback για κάθε δράση τους και να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν όλα κυλούν ομαλά.

Η 102 ετών γυναίκα έχει επενδύσει στις σχέσεις της με τους ανθρώπους - κοινωνικές και φιλικές - γεγονός που τη βοηθάει να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα και να εξελίσσεται.

Όσον αφορά στο μυστικό της για μια ευτυχισμένη ζωή, η Ντεμπόρα Σέκελι επισημαίνει πως δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ, αλλά να προσπαθείς να βρίσκεσαι συνεχώς σε κίνηση - ακόμα κι όταν μεγαλώνεις - και να ασχολείσαι με πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη. Μόνο έτσι δίνεις στον χρόνο την αξία που του αρμόζει. Παράλληλα, αποκάλυψε το μυστικό για μια επιτυχημένη καριέρα, που δεν είναι άλλο από να έχεις την επιθυμία συνεχώς να μαθαίνεις. Δεν έχει σημασία, αν κάτι σε αφορά άμεσα ή έμμεσα, έχει, όμως, σημασία να το γνωρίζεις ακόμα κι αν δεν εντρυφήσεις σε αυτό.

Η γνώση πολλών και διαφορετικών πραγμάτων είναι ο σύμμαχος που χρειαζόμαστε σε αυτή τη ζωή για να εξελιχθούμε τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Όσο μαθαίνουμε, ο εγκέφαλός μας αποκτά καινούργια ερεθίσματα και ξεκλειδώνουμε νέες πίστες που μας οδηγούν σε πρωτόγνωρα και πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια. Συνεπώς, η Ντεμπόρα Σέκελι ενστερνίζεται την άποψη ότι «η γνώση είναι δύναμη» και στα 102 χρόνια της ζωής της, που έχει πορευτεί με αυτή, έχει δικαιωθεί.