UPDATE

Χάντερ Γούντχαλ και Τάρα Ντέιβις-Γούντχαλ: Το «χρυσό» ζευγάρι του στίβου που κέρδισε το κοινό με τις επιδόσεις και την αγάπη του


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2024

Χάντερ Γούντχαλ και Τάρα Ντέιβις-Γούντχαλ: Το «χρυσό» ζευγάρι του στίβου που κέρδισε το κοινό με τις επιδόσεις και την αγάπη του
Instagram
Δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Αμερικανός σπρίντερ, Χάντερ Γούντχολ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα των 400μ ανδρών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Λίγες ημέρες πριν η σύζυγός του, Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ είχε κερδίσει κι εκείνη το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πέρα όμως από τις κορυφαίες επιδόσεις τους και την ιστορική επιτυχία τους, αυτό που έμαθε το κοινό που τους παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα να αγωνίζονται - δεν αναφερόμαστε στα αυτονόητα, τη θέληση δηλαδή και την αφοσίωσή τους- ήταν το love story τους που θυμίζει σενάριο βγαλμένο από την Παραμυθούπολη του Χόλιγουντ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Ή μάλλον από το τέλος.

Το χρυσό μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγώνων που ακολούθησε το χρυσό των Ολυμπιακών

Ο Χάντερ Γούντχολ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάβρου στα 400μ Τ62 των Παραολυμπιακών Αγώνων, όπως ακριβώς είχε κάνει η σύζυγός του, Τάρα Ντέιβις-Γούντχολ, πριν ένα μήνα στο ίδιο στάδιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 25χρονος αθλητής μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα τερμάτισε πρώτος, σε 46,36 δευτερόλεπτα, περνώντας μπροστά από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, Γερμανό Γιχάνες Φλόρς, και τον Ολλανδό Ολιβιέ Χέντρικς.

Όλοι όσοι είχαν γεμίσει τις κερκίδες, εκτός από το χειροκρότημα και τις επευφημίες έψαχναν εναγωνίως την Τάρα, η οποία βρισκόταν στο στάδιο και περίμενε τον αγαπημένο της να τον αγκαλιάσει και να του δώσει τα συγχαρητήριά της.

Με τον τρόπο αυτό θα ξαναζούσαν την ίδια σκηνή που είχαν ζήσει λίγο καιρό πριν, τότε που έμαθαν για πρώτη φορά για αυτό το ζευγάρι που κατάφεραν να το κάνουν viral και να αποτελέσει παγκόσμια είδηση για τους πιο σωστούς λόγους.

Ναι, ακριβώς στην ίδια θέση, έναν μήνα πριν έκανε και εκείνος το ίδιο, όταν την είδε να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος (στο παραπάνω βίντεο βλέπετε και τους δύο πανηγυρισμούς τους).

«Είναι τόσο απίστευτο, γεμάτο συναισθήματα», δήλωσε η Τάρα. Και κατόπιν πρόσθεσε: «Περίμενα αυτή τη στιγμή και έζησα την αγωνία και το άγχος για να δω τον Χάντερ να πραγματοποιεί το όνειρό του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής μας – να στοχεύουμε ψηλά και να μη σταματάμε μέχρι να φτάσουμε στους στόχους μας. Είναι ο καλύτερος αθλητής που έχω γνωρίσει. Έζησα κάθε του βήμα, νευρική και γεμάτη ενθουσιασμό, και τώρα βλέπω τα όνειρά του να πραγματοποιούνται. Ήταν ένα κοινό μας όνειρο να κατακτήσουμε και οι δύο το χρυσό, και τώρα το κάναμε. Θα φοράμε αυτά τα μετάλλια για το υπόλοιπο της ζωής μας».

Από την πλευρά του ο Χάντερ, γεμάτος συγκίνηση και υπερηφάνεις, τόνισε: «Το πρώτο μου χρυσό σε μεγάλο πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσα να διαλέξω καλύτερη στιγμή. Η Τάρα με ενέπνευσε τόσο πολύ. Πριν από τους Ολυμπιακούς, έγραφε στο ημερολόγιό της ότι θα γίνει Ολυμπιονίκης. Έκανα κι εγώ το ίδιο και έγραφα: ‘Θα γίνω Παραολυμπιονίκης’. Και να που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

Το love story τους

Πώς οι δυο αθλητές που έγιναν ζευγάρι, παντρεύτηκαν το 2022 και μονοπωλούν το ενδιαφέρον πια όλων μας;

Η Τάρα Ντέιβις-Γούντχαλ πήγαινε στην ομάδα στίβου στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα της στο κολέγιο το 2021.

Ο Γούντχαλ, ο οποίος γεννήθηκε με ημιμελία της περόνης, ακρωτηριάστηκε και στα δύο πόδια σε ηλικία 11 ετών και δεν το έβαλε κάτω ποτέ.

Αγωνίστηκε στον στίβο στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, όπου έγραψε ιστορία ως ο πρώτος διπλός ακρωτηριασμένος αθλητής που πήρε υποτροφία στίβου Division I.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε μια συνάντηση στίβου στο γυμνάσιο. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και αμέσως αποφάσισαν στο εξής να μοιράζονται εκτός από τα ίδια όνειρα και στόχους και την καθημερινότητά τους.

Και έτσι μόλις γνωρίσατε και εσείς το ζευγάρι -πρότυπο που βρίσκεται στα φώτα για να μας υπενθυμίζει πώς τίποτα δεν είναι ανέφικτο.