UPDATE

Ιμαλάια: Ταξίδι στην κορυφή του κόσμου και στις ανεξερεύνητες περιοχές της Ινδίας


JTeam

2 Οκτωβρίου 2024

Ινδία
© Magda Georgiou
Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στην Ινδία και στις ανεξερεύνητες περιοχές των Ιμαλαΐων, σε υψόμετρο 5.359 μέτρα πάνω από τη θάλασσα

Tο Θιβέτ το είχαμε σκεφτεί αρκετές φορές και θέλαμε πολύ να το επισκεφθούμε, αλλά μας συγκρατούσαν αυτά που έχουμε ακούσει για τη μεγάλη αλλαγή του μετά την κατοχή του από την Κίνα. Φοβόμασταν μήπως απογοητευτούμε.

Η Ινδία, από την άλλη, είναι μια χώρα διαφορετική, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τεράστια όπως είναι όμως, δεν ξέρει κανείς από πού να ξεκινήσει. Όταν ακούσαμε λίγους μήνες πριν σε μια συζήτηση με άλλους ταξιδιώτες για το Λαντάκ στη βόρεια Ινδία, που το λένε και μικρό Θιβέτ (επειδή πολλοί Θιβετιανοί εγκαταστάθηκαν εκεί μετά το διωγμό τους από τους Κινέζους) ενθουσιαστήκαμε και αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το ταξίδι μας εκεί με τη βοήθεια κάποιων φίλων που είχαν επισκεφθεί την περιοχή.

Το Κασμίρ, το Λαντάκ και το Μανάλι είναι τρεις συναρπαστικές περιοχές στην βόρεια Ινδία. Όμως για πρώτη φορά φοβόμουν στην ιδέα ενός ταξιδιού, και όχι αδικαιολόγητα!

Κατ’ αρχάς, στο Κασμίρ γίνονται συχνά ταραχές, αφού βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν που το διεκδικεί, όπως και η Κίνα. Μόλις το 2019 έγιναν πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις και από Πακιστανούς και από Ινδούς. Επιπλέον θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι και οι δρόμοι που ενώνουν το Σριναγκάρ, (πρωτεύουσα του Κασμίρ) με το Λε (πρωτεύουσα του Λαντάκ), και το Λε με το Μανάλι, (πόλη στην επαρχία Κούλλου)!

Είναι πολύ στενοί, οριακά περνούν δύο αυτοκίνητα, με γκρεμούς και πολύ δύσκολες και κλειστές στροφές. Συχνά δε, έρχεσαι αντιμέτωπος με τεράστια φορτηγά και μπορεί να μείνει κανείς ώρες κολλημένος μέχρι να βρεθεί κάποια λύση. Αυτό όμως το μέρος του ταξιδιού αποδείχθηκε και το πιο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται για τις ωραιότερες, όπως λένε, διαδρομές στο πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr