UPDATE

H Μελάνια Τραμπ στηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις - "Πρέπει να είναι ελεύθερες από κάθε παρέμβαση"


JTeam

4 Οκτωβρίου 2024

H Μελάνια Τραμπ στηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις - "Πρέπει να είναι ελεύθερες από κάθε παρέμβαση"
Splash by Ideal Image
Ένα μήνα πριν τις αμερικανικές εκλογές, η Μελάνια Τραμπ υποστηρίζει δημόσια το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις

Η Μελάνια Τραμπ πρόκειται να κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία της το προσεχές διάστημα και ένα απόσπασμα από το βιβλίο της είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό, η σύζυγός του υποψήφιου προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται στις αμβλώσεις, συγκεκριμενοποιώντας τη θέση της. Ειδικότερα, η Μελάνια Τραμπ τοποθετείται υπέρ των αμβλώσεων, τονίζοντας τη σημαντικότητα της επιλογής της κάθε γυναίκας για το σώμα της.

Τα λόγια της δεν έρχονται ακριβώς σε αντίθεση, αλλά διαφέρουν αισθητά από την άποψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έχει αφήσει θολό το πεδίο γύρω από το θέμα των αμβλώσεων, παραχωρώντας το δικαίωμα σε κάθε πολιτεία να πράξει αυτοβούλως. Η Μελάνια Τραμπ, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι αυτονομία και ο σεβασμός στις επιθυμίες των γυναικών σχετικά με το σώμα τους πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

«Είναι επιτακτικό να εγγυόμαστε στις γυναίκες την αυτονομία να αποφασίζουν αν επιθυμούν να κάνουν παιδιά με βάση τις προσωπικές τους πεποιθήσεις. Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ελεύθερες από κάθε παρέμβαση ή πίεση από την πλευρά της κυβέρνησης», επισημαίνει η Μελάνια Τραμπ στο επερχόμενο βιβλίο της.

melaniatrump.jpg

«Γιατί κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γυναίκα θα πρέπει να έχει τη δύναμη να καθορίζει τι θα κάνει εκείνη με το σώμα της;», αναρωτιέται - όπως και εμείς - και τονίζει: «Το να στερεί κανείς το δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει αν θέλει να διακόψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με το να της στερεί τον έλεγχο του σώματός της. Έχω αυτή την άποψη όλη την ενήλικη ζωή μου».

Η Μελάνια Τραμπ εξέφρασε μια θέση που θα έπρεπε το 2024 να θεωρείται δεδομένη - ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες, που στελεχώνονται από ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στην παιδεία. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από την ιστορία, τίποτα δεν είναι δεδομένο, ούτε καν αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο.