UPDATE

Αν δεν σου άρεσε το Joker: Folie À Deux, σου προτείνουμε να δεις απόψε 3 ταινίες που ο Χοακίν Φίνιξ παραδίδει μαθήματα υποκριτικής


JTeam

8 Οκτωβρίου 2024

Αν δεν σου άρεσε το Joker: Folie À Deux, σου προτείνουμε να δεις απόψε 3 ταινίες που ο Χοακίν Φίνιξ παραδίδει μαθήματα υποκριτικής
Getty Images / Gareth Cattermole
Ο Χοακίν Φίνιξ μάς έχει χαρίσει υπέροχους ρόλους

Πέντε χρόνια μετά το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και μιας καριέρας που απογείωσε τη δημοτικότητά του, ο Χοακίν Φίνιξ επέστρεψε ως Joker. Και σε ένα πράγμα μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι: ακόμα κι αν οι κριτικές για το σύνολο της ταινίας δεν έχουν θετικό πρόσημο, ο ηθοποιός είναι ξανά υπέροχος στον ρόλο του.

Ο Χοακίν Φίνιξ έχει δώσει μια άλλη υπόσταση σε αυτόν τον αντι-ήρωα (προηγουμένως το είχε κάνει εξαιρετικά ο Χιθ Λέτζερ) και έχει θέσει ένα ταβάνι που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Πιο άνετος στη δεύτερη ταινία, ο σκελετωμένος και φυλακισμένος Άρθουρ Φλεκ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο προσωπικότητες.

Είναι πραγματικά μεγαλειώδες αυτό που κάνει ο Χοακίν Φίνιξ. Και επειδή αυτό επισκιάστηκε από τον αρνητισμό του μιούζικαλ, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε το υποκριτικό ταλέντο του ηθοποιού, που σε όλα τα χρόνια της καριέρας του, επιλέγει αντισυμβατικούς ρόλους, σε ταινίες που δεν καταναλώνονται και ξεχνιούνται.

Οι ρόλοι που αγαπήσαμε τον Χοακίν Φίνιξ

To Die For

Ο Χοακίν Φίνιξ, στην αρχή της καριέρας του, υποδύθηκε έναν επαναστατικό έφηβο, στην μαύρη κωμωδία, «To Die For». Δίπλα στην Νικόλ Κίντμαν, ο Φίνιξ έπαιξε σπουδαία έναν νεαρό με μπόλικη δόση τρέλας, ο οποίος εμπλέκεται ερωτικά με μια εκφωνήτρια δελτίου καιρού, που θέλησε να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τους εφήβους της συνοικίας της.

Her

Ιδιαίτερη ταινία, που κυκλοφόρησε το 2013 και βραβεύτηκε με βραβείο Όσκαρ. Πλέον, και πιο επίκαιρη από ποτέ, αφού η υπόθεση ακολουθεί έναν μοναχικό συγγραφέα που ανακαλύπτει την τεχνητή νοημοσύνη. Ο ίδιος ερωτεύεται τη γυναικεία φωνή του λειτουργικού συστήματος, η οποία ανήκει στην Σκάρλετ Γιόχανσον. Ένας ρόλος που αν μη τι άλλο ξεχωρίζει στην καριέρα του ηθοποιού.

Two Lovers

Ένα ρομάντζο γεμάτο μελαγχολία και εσωστρέφεια. Ο Χοακίν Φίνιξ έπαιξε έναν εργένη στο Two Lovers, ο οποίος μετά από απόπειρα αυτοκτονίας επιστρέφει στο πατρικό του και μπλέκεται ανάμεσα σε δύο καταστάσεις. Από τη μία είναι το κορίτσι που θέλουν οι γονείς του να παντρευτεί, από την άλλη ο μεγάλος του έρωτας. Εξαιρετική η ερμηνεία του.