UPDATE

Victoria’s Secret: Η Ανθή Φακιδάρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε σε show - Όσα δεν ξέρεις για τη ζωή της


Άννα Καντζηλιέρη

16 Οκτωβρίου 2024

Victoria’s Secret: Η Ανθή Φακιδάρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε σε show - Όσα δεν ξέρεις για τη ζωή της
Getty Images @Dimitrios Kambouris
Η Ανθή Φακιδάρη είναι η Ελληνίδα καλλονή που περπάτησε στο fashion show της Victoria’s Secret και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις

Ανθή Φακιδάρη: Αν δεν γνωρίζεις ήδη το όνομά της, από σήμερα θα το μάθεις, καθώς αποτελεί την πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε σε fashion show της Victoria’s Secret. Το πανέμορφο μοντέλο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο που έχουν χιλιάδες κορίτσια, όταν ξεκινούν την ενασχόλησή τους με τον χώρο της μόδας. Και είναι μόλις 21 ετών.

Το βράδυ της Τρίτης (15/10), το λαμπερό fashion show που έχει γράψει τη δική του ιστορία, επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια απουσίας εκεί όπου ξεκίνησαν όλα: Στη Νέα Υόρκη. Και ήταν όλοι παρόντες. Οι «Άγγελοι» έκαναν ένα μεγάλο reunion, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα σε ολόκληρο τον πλανήτη, που περίμενε πώς και πώς το come back.

Αδιαμφισβήτητα, τα μάτια των Ελλήνων ήταν στραμμένα στην Ανθή Φακιδάρη, η οποία έζησε μια πολύ σημαντική στιγμή για την καριέρα της στο μόντελινγκ. Περπάτησε ανάμεσα σε καταξιωμένες γυναίκες και κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα επάνω της με την απαράμιλλη ομορφιά της.

@greekmodels Anthi Fakidari for #victoriassecret 2024💖💫🪽@anthifakidari #fashionshow #VSFashionShow #anthifakidari #vsmodel #vsangel #angel #greekmodel #greece #foryou #fyp ♬ original sound - mcl0vin.c0m

@couture777 Greek Top Model Anthi Fakidari for Victoria’s Secret 2024 🩵 #fashionshow #fashion #victoriassecret #anthifakidari #greekmodel @anthifakidari ♬ SHADOW LADY x METAMORPHOSIS x Slowed - P4nMusic
Jenny.Gr
Getty Images @Dimitrios Kambouris

Ποια είναι η Ανθή Φακιδάρη που περπάτησε στο fashion show της Victoria’s Secret

Η Ανθή Φακιδάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι, έχει, όμως, ρίζες από την Κρήτη και τα Τρίκαλα, όπου κατάγονται οι γονείς της. Η ενασχόλησή της με την μόδα ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια, όταν επισκέφτηκε ένα στούντιο του Alpha, εκεί όπου ο πατέρας της εργαζόταν ως camera-man. Η εντυπωσιακή εμφάνισή της δεν πέρασε απαρατήρητη και πολλοί ήταν εκείνοι που τη συμβούλεψαν να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας. Και ευτυχώς τους άκουσε.

Ξεκίνησα δειλά - δειλά τα πρώτα βήματά της εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο σχετικά γρήγορα έφτιαξε βαλίτσες και άρχισε τα ταξίδια στο εξωτερικό. Τα castings αμέτρητα, ο ανταγωνισμός μεγάλος, όμως η Ανθή Φακιδάρη έκλεινε τη μία δουλειά μετά την άλλη. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα της βιομηχανίας της μόδας, χτίζοντας ένα δυνατό book.

Chanel, Ferrari, Giorgio Armani, Givenchy, Versace είναι κάποιοι από τους οίκους μόδας που έχει ήδη συνεργαστεί. Παράλληλα, έχει φωτογραφηθεί για το περιοδικό Vogue σε διάφορες χώρες - και προφανώς στην Ελλάδα. Όπως είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν, πρότυπό της είναι η Ζιζέλ. Πλέον, μοιράζει τον χρόνο της στην Ελλάδα, το Μιλάνο και το Παρίσι, ενώ τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στην Αμερική.

Τον Μάρτιο του 2024, η Ανθή Φακιδάρη είχε μιλήσει στην «Κ» για την dream job της, χωρίς, όμως, να κρύβει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα μοντέλο: «Είναι μια δουλειά με ευχάριστες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Προσωπικά, με τροφοδοτεί το κομμάτι της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η αίσθηση, δηλαδή, ότι το σώμα μου γίνεται ένας καμβάς μέσω του οποίου μπορούν να ζωντανέψουν συναισθήματα ή το όραμα ενός φωτογράφου, ενός σχεδιαστή. Από την άλλη, χρειάζεσαι γερό στομάχι. Είσαι διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι, μακριά απ’ την οικογένεια και τους φίλους σου, βιώνεις πολλές απορρίψεις, δουλεύεις κάθε φορά με διαφορετικούς συνεργάτες, τις περισσότερες φορές κάτω από άβολες συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια, συν το ότι οφείλεις να έχεις στρατιωτική πειθαρχία με τη διατροφή και τη φυσική σου κατάσταση».

Η Ανθή Φακιδάρη αποτελεί τρανή απόδειξη πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να πιστέψεις πολύ σε αυτά και να δουλέψεις ακόμα περισσότερο για να τα πετύχεις.