UPDATE

Γιορτές στο Gallina που φιγουράρει στην λίστα των προτεινόμενων του οδηγού Michelin


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2024

Γιορτές στο Gallina που φιγουράρει στην λίστα των προτεινόμενων του οδηγού Michelin
Στον ένα χρόνο λειτουργίας του το Gallina φιγουράρει στην λίστα των προτεινόμενων του οδηγού Michelin. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τις γιορτές;

Η Αθήνα ζει τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα των τελευταίων ετών αποτελώντας πλέον έναν σύγχρονο κοσμοπολίτικο προορισμό που σαγηνεύει κατοίκους και επισκέπτες. Σε αυτό το κάδρο, το Gallina είναι η γαστρονομική έκφραση αυτής ακριβώς της αίσθησης κοσμοπολιτισμού που επιστρέφει δυναμικά.

Σε έναν χώρο-εμπειρία με αθηναϊκή ταυτότητα, όπου η Τέχνη συμβιώνει με το λειτουργικό design, εξελίσσεται μια κουζίνα με μόνο στόχο την απόλαυση και τη βαθιά νοστιμιά που χτίζουν μια ανάμνηση. Το Gallina είναι μια πολυαισθητηριακή εμπειρία. Είναι ένα βίωμα που συνθέτει την αισθητική του χώρου, την ατμόσφαιρα της φροντίδας και το μενού που γεννά συναισθήματα. Όλα αυτά με ένα κοινό υπόβαθρο: τη σημασία στη λεπτομέρεια. Γιατί στο Gallina έχει δημιουργηθεί ένας μικρόκοσμος που αντιπροσωπεύει το όραμα για μια γαστρονομική πτήση με ουσία, χωρίς εντυπωσιασμούς, αλλά με έμφαση αποκλειστικά στην απόλυτη ποιότητα.

Jenny.Gr

Αυτές οι γιορτές συμπίπτουν με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εμφάνιση του Gallina. Και εδώ έχουν έναν ακόμα λόγο να το γιορτάσουν: Το Gallina περιλαμβάνεται στη λίστα των προτεινόμενων εστιατορίων του διακεκριμένου οδηγού Michelin για την Αθήνα. Η διάκριση αυτή έρχεται να αναδείξει τo επίπεδο της συνολικής εμπειρίας που απολαμβάνει κανείς στο Gallina, με έμφαση φυσικά στην γεύση. Δημιουργικότητα, παρουσίαση και ποιότητα ήταν το τρίπτυχο που κέρδισε τους κριτές της Michelin και χάρισαν στο Gallina την σημαντική αυτή αναγνώριση.

Ο ιδιαίτερος γιορτινός στολισμός του που ξεκινά ήδη από τον εξωτερικό χώρο, δημιουργεί την ωραία διάθεση που όλοι θέλουμε για αυτές τις ημέρες. Σε ότι αφορά στον εσωτερικό εορταστικό διάκοσμο, αυτός συνδυάζεται άψογα με την μοντέρνα επίπλωση, το φτιαγμένο στο χέρι μωσαϊκό από ελληνικό μάρμαρο και τα έργα τέχνης σύγχρονων καλλιτεχνών διεθνούς φήμης.

Jenny.Gr

Κάθε βράδυ, οι καλεσμένοι επιλέγουν το σημείο όπου θα απολαύσουν το δείπνο τους - στα τραπέζια του ισογείου ή στη μπάρα που κοιτάζει προς την ανοικτή κουζίνα. Για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, στον όροφο με την επιβλητική συλλογή κρασιών του Gallina, υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει παρέες έως 14 άτομα.

Jenny.Gr

Το μενού στο Gallina έχει φανερή την επίδρασή του από τη γαλλική κουζίνα, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα εκλεκτότερα ελληνικά υλικά και ορισμένες σκανδιναβικές πτυχές. Ειδικά για τον Δεκέμβριο και τις γιορτές, παρουσιάζεται ένα festive a la carte menu, με τα πιάτα να είναι μια πραγματική γιορτή. Το καλωσόρισμα γίνεται με πέντε διαφορετικές επιλογές σε finger food, όπως μεταξύ άλλων στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας, πατέ συκωτιού σε brioche και αθηναϊκή σαλάτα σε croustade. Πρόκειται για μικρά πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει στην αρχή του δείπνου ή ακόμη και με ένα ποτήρι κρασί ή ένα cocktail μετά τα γιορτινά ψώνια στο κέντρο της πόλης.

Jenny.Gr

Για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα δύο μενού – ένα διαφορετικό για κάθε βραδιά – περιλαμβάνουν το καλωσόρισμά τους με ωραία canapés, ενώ ακολουθούν έξι στάδια τα οποία ξεχωρίζουν για τις επιλεγμένες πρώτες ύλες τους, τους συνδυασμούς, την αριστοτεχνική τους παρουσίαση αλλά κυρίως γεύση: Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός, φασιανός, συνδυάζονται στα πιάτα και αντανακλούν την λάμψη των ημερών. Ο επίλογος γράφεται με τα επιδόρπια που ολοκληρώνουν με τον πιο γλυκό τρόπο τη γευστική εμπειρία.

Jenny.Gr

Όλα τα παραπάνω, έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Παύλος Κυριάκης ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά το σεβασμό του στην πρώτη ύλη και τα φρέσκα υλικά. Στην κουζίνα του Gallina συνεργάζεται με τον chef de cuisine Χρήστο Χίτο και την εξαιρετική pastry chef Κωνσταντίνα Κροέλλ.

Jenny.Gr

Κάτι ακόμα για το οποίο ξεχωρίζει το Gallina είναι η λίστα των κρασιών του, αποτελούμενη από περισσότερες από 700 ετικέτες, τόσο από τον διεθνή όσο και από τον ελληνικό αμπελώνα. Πολλά από τα κρασιά του καταλόγου διατίθενται στην Ελλάδα κατ’ αποκλειστικότητα στο εστιατόριο, ενώ υπάρχει διαθέσιμη μια πολύ πλούσια λίστα κρασιών σε ποτήρι που ξεπερνά τις 30 προτάσεις. Για τις γιορτές θα υπάρξουν ουκ ολίγες εκπλήξεις με σπάνια κρασιά από το κελάρι να ανοίγονται καθημερινά και να προσφέρονται ακόμη και σε ποτήρι.

Jenny.Gr

Γεύσεις με ουσία, φινέτσα χωρίς φλυαρίες, χώρος όπου η λεπτομέρεια κυριολεκτικά κάνει τη διαφορά. Το τρίπτυχο της Haute Cuisine φέρει την υπογραφή του Gallina κι είναι εκεί για να κάνει (και) τις ημέρες των γιορτών όσο ξεχωριστές τους αξίζουν.

*Κρατήσεις απαραίτητες για τις ημέρες των γιορτών.

Εστιατόριο Gallina: Μάρκου Μπότσαρη 49, Αθήνα 11742 Πληροφορίες | Κρατήσεις: 2109237425| Online κρατήσεις: https://www.gallina.gr/reservations