Γιορτινές μέρες, λαμπερά και νόστιμα τραπέζια με χαβιάρι Thesauri. Ένας ελληνικός θησαυρός, σύμβολο κομψότητας και πολυτέλειας
JTeam
24 Δεκεμβρίου 2024
Είτε πρόκειται για το γιορτινό τραπέζι στο σπίτι, την έξοδο στο εστιατόριο που θα φιλοξενήσει τις πιο όμορφες ώρες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή την επιλογή των δώρων για τους food lovers της ζωής μας, η συλλογή της Thesauri Caviar είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της περιόδου. Γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα, το χαβιάρι Thesauri κοσμεί τα μενού βραβευμένων εστιατορίων και πολυτελών ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια πραγματικά ασύγκριτη γαστρονομική εμπειρία.
Η ουσία της υπεροχής
Το χαβιάρι Thesauri παράγεται στην Ελλάδα και είναι το αποτέλεσμα σχολαστικής φροντίδας και τεχνογνωσίας. Από την καλλιέργεια των οξύρρυγχων έως την προσεκτική επιλογή και συσκευασία του χαβιαριού, κάθε στάδιο της διαδικασίας ελέγχεται με ακρίβεια για να διασφαλιστεί η απαράμιλλη ποιότητα. Αυτή η αφοσίωση έχει καταστήσει το Thesauri Caviar ένα αξιόπιστο brand σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.
Είτε διοργανώνετε ένα κομψό δείπνο, είτε επιμελείστε ένα εκλεπτυσμένο γιορτινό μενού, το Thesauri Caviar προσθέτει μια πινελιά πολυτέλειας σε κάθε περίσταση. Η εκλεπτυσμένη υφή και η λεπτή του γεύση το καθιστούν ιδανικό για συνοδεία με σαμπάνια, εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα, ή ακόμη και μόνο του για να αναδειχθεί η μοναδικότητά του.
Μια συλλογή φίνων επιλογών
Από τις πλούσιες, ξηροκαρπικές νότες του Ossetra, στις λείες, μεγάλες πέρλες του Beluga, και την ήπια, φουντουκένια επίγευση του Baerii, κάθε ποικιλία ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση της. Ανακαλύψτε τη premium συλλογή της Thesauri Caviar:
Beluga: Φημίζεται για την μεγάλη, σκούρα έως ανοικτή γκρι, μεταξένια πέρλα του. Η εξαιρετικά βουτυράτη και ήπια γεύση του, που θυμίζει την αύρα του θαλασσινού αέρα και έχει την ένταση από το αλάτι και τα φύκια, θεωρείται από τους ειδικούς η κορυφαία του είδους.
Ossetra: Το Ossetra θεωρείται από τους connoisseurs το πιο ενδιαφέρον είδος χαβιαριού, µε μεγάλους κόκκους και χρώμα που ποικίλλει, από λαδο-γκρί έως χρυσοκίτρινο. Έχει βουτυρώδη υφή και μια πολυσύνθετη, απαλή φρουτώδη γεύση που θυμίζει στρείδι.
Baerii: Το χαβιάρι Baerii έχει μεσαίου μεγέθους πέρλα, σκούρα καφέ ή ανθρακί, σφιχτή με μία ήπια γεύση ιωδίου και ντελικάτη, ήπια και ισορροπημένη επίγευση φουντουκιού.
Απολαύστε την πολυτέλεια του χαβιαριού Thesauri σε αποκλειστικά σημεία λιανικής ή ζητήστε το στα πιο διάσημα εστιατόρια της πόλης και ξενοδοχεία του κόσμου. Για περισσότερες πληροφορίες, https://www.thesauricaviar.com/
Σχετικά με την Thesauri Caviar
Αναζητώντας τις καλύτερες συνθήκες για την εκτροφή οξύρρυγχου και την παραγωγή χαβιαριού στην Ελλάδα, η εταιρεία “Varvakis” που παράγει το χαβιάρι Thesauri επέλεξε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες τον Αµβρακικό Κόλπο, στις παρυφές του οποίου κατασκευάστηκαν οι πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας άριστης ποιότητας αρτεσιανό νερό το οποίο προσφέρει υγιεινή, ασφάλεια και ευζωία στα ψάρια. Πρόκειται για μία από τις λίγες φάρμες παγκοσμίως και τα ψάρια είναι καθαρά είδη, όχι υβρίδια. Με πηγή έμπνευσης τον Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος θεωρείται ο πατριάρχης του χαβιαριού, είναι µία από τις ελάχιστες εταιρείες εκτροφής, και η πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα. Διάσημοι σεφ και βραβευμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο επιλέγουν το Thesauri για τις δημιουργίες τους. Σήμερα η εταιρεία εξάγει το 95% της παραγωγής σε 20 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.
Τι είναι το χαβιάρι?
Χαβιάρι είναι τα ελαφρώς αλατισμένα αυγά του οξύρρυγχου, ενός ψαριού που συναντάται κυρίως στην Κασπία Θάλασσα.
Τα τελευταία 50 χρόνια, τα φυσικά αποθέματα του οξύρρυγχου έχουν μειωθεί δραματικά και κατά συνέπεια και η παραγωγή χαβιαριού. Για αυτό το λόγο, ο οξύρρυγχος είναι είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες. Σήμερα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την παραγωγή χαβιαριού, σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από την ιχθυοκαλλιέργεια οξύρρυγχου. Το χαβιάρι πλέον παγκοσμίως παράγεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του CiTES, παγκόσμιου οργανισμού για τα είδη υπό επιτήρηση. Για λόγους ιχνηλασιμότητας κάθε συσκευασία χαβιαριού φέρει ένα μοναδικό αριθμό κωδικοποίησης, ο οποίος την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή.
Συμβουλές για τη διατήρηση και την κατανάλωση του χαβιαριού
Η θερμοκρασία διατήρησης του χαβιαριού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που διασφαλίζει και την ποιότητά του. Μετά την αγορά του, το προϊόν πρέπει να τοποθετείται στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό, µε ιδανική θερμοκρασία διατήρησης τους -2°C έως +2°C.
Το χαβιάρι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο προϊόν και η επαφή του µε τον αέρα επηρεάζει την ποιότητά του και οδηγεί σύντομα σε αλλοίωση της γεύσης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανοίγετε τη συσκευασία μόλις είστε έτοιμοι να το σερβίρετε. Όταν είναι εφικτό, παρουσιάστε και σερβίρετε το χαβιάρι κρύο, πάνω σε πάγο. Προκειμένου να μην αλλοιωθεί η γεύση του, θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται με μη μεταλλικό κουταλάκι. Εμείς προτείνουμε κουταλάκια από mother of pearl (φίλντισι).