UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

IMMERSION-Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα


26 Μαρτίου 2013

IMMERSION11.jpeg

Ένα ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη για την ActionAid.

Με παρότρυνση της ActionAid, ο Αντώνης Κανάκης δέχτηκε να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα “IMMERSON” της οργάνωσης, ταξιδεύοντας τον Οκτώβριο του 2012, στη Σιέρρα Λεόνε.

Το “IMMERSION” είναι ένα πρόγραμμα που καλεί διάφορες προσωπικότητες, κυρίως του καλλιτεχνικού χώρου, της τηλεόρασης και του αθλητισμού, να συμμετάσχουν ως πρεσβευτές της ActionAid, ταξιδεύοντας στα πιο φτωχά μέρη του πλανήτη και δοκιμάζοντας τον τρόπο ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η μετάδοση αυτής της εμπειρίας και η ευαισθητοποίηση του κόσμου  σχετικά με το σημαντικό έργο που προσφέρει η διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση.

Ο Αντώνης Κανάκης ταξίδεψε και έμεινε στην Αφρική για 7 ημέρες, κινηματογραφώντας το ταξίδι του. «Για μένα ήταν ένα ταξίδι και ένα μάθημα ζωής που επιθυμώ να το μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ. Για το ντοκιμαντέρ αυτό δουλέψαμε με πολλή αγάπη και θεωρώ ότι έχει ένα ιδιαίτερο και συναισθηματικό αποτέλεσμα. Έχω φέρει μαζί μου εμπειρίες και δυνατές εικόνες. Αφηγηματικά και βέβαια μαζί με δυνατές μουσικές, έβαλα τα δυνατά μου για να μεταφέρω αυτό που έζησα. Θα μπορούσαμε να δείξουμε τις πιο ακραίες περιπτώσεις θανάτων από λιμοκτονίες ή ασθένειες, περιπτώσεις που στην Αφρική κάθε άλλο παρά λίγες δεν είναι, αλλά προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στη μέση καθημερινότητα, στις συνθήκες φτώχειας δηλαδή υπό τις οποίες ζουν καθημερινά πολλά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας στον πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ έχει κινηματογραφηθεί σε high definition, αλλά αυτό που σίγουρα είναι σε high definition είναι τα συναισθήματα που μεταφέρει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ActionAid για την τιμή, την ευκαιρία και την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε», δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί απόψε, 26 Μαρτίου, στις 22:15 από τον ΑΝΤ1.

Δείτε φωτογραφίες από το ταξίδι του Αντώνη Κανάκη στη Σιέρρα Λεόνε: [gallery-144519]