UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

Fashion Revolution Day


4 Μαρτίου 2014

Poster-sample.jpg

Στις 24 Απριλίου ενωθείτε όλοι για τον ίδιο σκοπό!

Τα ρούχα που φοράς, λένε μια ιστορία για το ποιός είσαι. Τώρα, μπορούν να πουν μια ακόμα πιο όμορφη ιστορία, και η ιστορία αυτή να γραφτεί με καθαρό μελάνι. Η μόδα είναι εξ’ ορισμού μια υπολογίσιμη δύναμη. Εμπνέει, προκαλεί, καθοδηγεί και συναρπάζει. Φέτος, στις 24 Απριλίου στοχεύουμε να της δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση που θα ενισχύει καλούς σκοπούς.

Πέρσι, την ίδια ακριβώς ημέρα, 1133 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα περισσότεροι τραυματίστηκαν όταν το εργοστάσιο του συγκροτήματος της Rana Plaza κατέρρευσε στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν ως αποτέλεσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας της μόδας που μας παρέχει τα τελικά προϊόντα που αγοράζουμε.

Το Fashion Revolution Day λέει «Ως Εδώ!»

Στις 24 Απριλίου, άνθρωποι ανά τον κόσμο, από σχεδιαστές και fashion icons, μέχρι εμπόρους και οίκους υψηλής ραπτικής, από παραγωγούς βαμβακιού και εργάτες εργοστασίων, ακαδημαϊκούς, εκπρόσωπους μέσων μαζικής ενημέρωσης, μέχρι όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για το τί φοράτε- όλοι θα ενωθούμε για τον ίδιο σκοπό.

Στην πρώτη επέτειο της καταστροφής στο Rana Plaza, θα ξεκινήσουμε την επανάσταση μας με το να θυμηθούμε τα θύματα και να ευαισθητοποιηθούμε, μαθαίνοντας για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανίας της μόδας. Επειδή όμως θέλουμε η αγάπη μας για τη μόδα να αποτελέσει εφαλτήριο δύναμη, μέσα από το Fashion Revolution Day, θα γιορτάσουμε τη μόδα και θα διαδώσουμε τον ενθουσιασμό μας για την δύναμη της ώστε να προκαλέσει γρήγορα θετικές αλλαγές προς ένα καλύτερο μέλλον.

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δράση, φέτος θέτουμε μια απλή ερώτηση: ‘Ποιός έφτιαξε τα ρούχα σου;’ Ζητάμε σε όλους να συμμετάσχουν στο Fashion Revolution Day, να βοηθήσουν φορώντας ένα ρούχο από μέσα προς τα έξω, με την ταμπέλα ευδιάκριτη, να το φωτογραφίσουν και να το διαδώσουν στα social media με το hashtag #insideout. Με αυτό τον τρόπο, όλοι, όπου και αν είναι, όποιοι και αν είναι και ό,τι και αν φοράνε- μπορούν να εκφράσουν την απαίτησή τους για μεγαλύτερη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα της μόδας.

Ο ιδρυτής του Fashion Revolution Day Carry Somers, λέει πως « To Fashion Revolution Day έχει ήδη αποκτήσει μεγάλη δυναμική σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουμε πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο όπου θα συμμετάσχουν σε αυτή την ημέρα και πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία να επανασυνδέσει τους ανθρώπους που αγαπούν τη μόδα με αυτούς που τους έφτιαξαν τα ρούχα».

Η πρωτοπόρος του Upcyling, Orsola de Castro δηλώνει «Με μια απλή χειρονομία #insideout θέλουμε να ρωτήσετε Ποιός έφτιαξε τα ρούχα σας; Αυτή η ενέργεια θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φανταστούν μια «κλωστή» από ένα ρούχο που τους συνδέει με τον μηχανουργό που το έραψε και τον αγρότη που καλλιέργησε το βαμβάκι.

To Fashion Revolution Day υπόσχεται να γίνει μια από τις αληθινά παγκόσμιες εκστρατείες που έχουν αναδυθεί αυτόν τον αιώνα» λέει η Bαρώνη Lola Young που έστησε την ομάδα All-Party Parliamentary Group που ασχολείται με θέματα Ηθικής και Αειφορίας στο χώρο της μόδας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.