UPDATE ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινά δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα


6 Οκτωβρίου 2015

Τα σχολεία άνοιξαν και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινά, για άλλη μια χρονιά, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Από τις αρχές Οκτωβρίου του 2015 έως και το τέλος Ιουνίου του 2016, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα και η Κινητή Οφθαλμολογική/Ακουολογική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη στήριξη της Johnson & Johnson, θα συνεχίσουν το οδοιπορικό τους ανά την Ελλάδα πραγματοποιώντας οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, αλλεργιολογικό, δερματολογικό, ορθοπαιδικό και ωτορινολαρυγγολογικό προληπτικό έλεγχο σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες καθιστούν κάθε προσφορά απαραίτητη για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής και τη σημαντική βοήθεια της Johnson & Johnson βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, που έχουν ανάγκη. Κύριος στόχος της δράσης είναι η πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων με στόχο την παροχή πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας και την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και τη στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων. Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις παιδιών που παραπέμπονται στα Τμήματα του Οργανισμού για περαιτέρω στήριξη.

photo

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή των εκατοντάδων γιατρών/οδοντιάτρων από όλη την Ελλάδα, μέλη των τοπικών ιατρικών και οδοντιατρικών συλλόγων, των γιατρών από Νοσοκομεία της Αττικής, της Επαρχίας και των τοπικών Κέντρων Υγείας και των εθελοντών γιατρών/οδοντιάτρων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στελεχώνουν τις κινητές μονάδες ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Από τις αρχές του 2014 έως και το τέλος Ιουνίου του 2015 που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», η Κινητή Οδοντιατρική/ Παιδιατρική Μονάδα και η Κινητή Οφθαλμολογική/Ακουολογική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη στήριξη της Johnson & Johnson, εξέτασαν 24.785 παιδιά σε 11 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα και πραγματοποίησαν 44.534 εξετάσεις.

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2015 το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα επισκεφτεί τη Βόρεια Ελλάδα και την περιφέρεια της Ηπείρου, όπου χάρη στην πολύτιμη και ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών γιατρών και των οδοντιάτρων θα πραγματοποιήσει προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις. Παράλληλα, η κινητή Οδοντιατρική μονάδα του οργανισμού θα βρίσκεται στην περιφέρεια του Πειραιά καθώς και στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως από το 2002 όπου και ξεκίνησε η δράση της προληπτικής ιατρικής έως και το 2015, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις σε 66.511 παιδιά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

photo 21

Η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Tόσο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όσο και οι τρεις εταιρίες του ομίλου παρέχουν την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη για την υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος της Προληπτικής Ιατρικής 2015 - 2016 για το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτη» και τις ιατρικές κινητές μονάδες και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Επόμενοι σταθμοί του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»:  Εύοσμος Θεσσαλονίκης από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου  Κιλκίς από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου  Γρεβενά από τις 19 έως και τις 23 Οκτωβρίου

Επόμενοι σταθμοί της κινητής Οδοντιατρικής μονάδας:  Δήμος Πόρου από τις 5 έως και τις 7 Οκτωβρίου  Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων από τις 12 έως και τις 16 Οκτωβρίου  Δήμος Πειραιά σε ειδικά σχολεία ΑΜΕΑ από 19 έως τέλη Οκτωβρίου